Vezi cum arată arhitectura care a conceput casa din Buzău

Proiectul acestei case a fost făcut de designer Ştefania Bobaru

1

 

Proiectul acestei case a fost făcut de designerul Ştefania Bobaru pentru o familie ce se afla în aşteptarea unui copil. Părinții şi-au dorit o locuinţă elegantă, modernă. În acelaşi timp, în linii curate, în care accentul să fie pus atât pe design cât şi pe funcţionalitate.

Amenajarea locuinţei, având o amprentă la sol de 90 de metri pătraţi şi structurată pe parter şi etaj, a fost condiţionată de preluarea spaţiilor interioare deja finisate la debutul proiectului. Casa are o structură de rezistenţă din cărămidă şi este izolată termic cu vată de sticlă, ansamblu ce asigură un climat sănătos la interior şi o comunicare bună cu mediul exterior. Proiectul  a fost preluat pentru amenajare de la stadiul de gri al băilor şi cu restul imobilului finisat. Pregătirea spaţiului a fost o provocare din punctul de vedere al interacţiunii cu dezvoltatorul şi echipa pusă la dispoziţie pentru finisarea locuinţei. Așa cum părinții își așteptau copilul, întregul proiect de amenajare trebuia să răspundă noilor necesităţi ale familiei.

Printre punctele forte ale casei se numără şi compartimentarea echilibrata a spațiului. Parterul este împărţit în zona de acces – vestibul, grup sanitar şi debara, precum şi spaţiul destinat întregii familii – zona de zi, zona de luat masa şi bucătăria.

S-a convenit pentru un interior cu decoraţii şi accesorii  elegante şi moderne, dar nu multe, aglomerate, ci numai cu piese cu funcţionalitate bine stabiliteă, mai degrabă un stil minimalist cu linii clare.

Accesul la etaj se face din zona de zi, pe scara din lemn masiv realizată la comandă. Finsarea acesteia, într-o nuanţă de gri pal, a făcut posibilă integrarea ei armonioasă şi neintruzivă în ambianţa camerei. Accesul pe terasă se face din zona de dining.  La etaj se găseşte dormitorul matrimonial cu baie proprie, dressing si balcon. Deasemenea , tot aici este camera copilului şi biroul, ambele deservite de o baie cu accesul din hol. Casa nu are mansardă, însă sub tavan există un spaţiu tip pod, foarte necesar pentru diverse depozitări.

Personalitatea şi individualitatea casei  au fost imprimate cu ajutorul mobilierul realizat la comandă, adaptat la măsurile încăperilor pentru folosirea raţională a spaţiului. A fost acordată o atenţiei către detalii şi materiale.

Un alt punct important al proiectului a fost gândirea locuinţei ca refugiu şi loc de relaxare după o zi obositoare de lucru şi oaza de linişte faţă de haosul urban al lumii moderne. Spargerea monotoniei a fost realizată prin alăturări neaşteptate de texturi şi materiale: ardezie pe fronturile de mobilier, lemn masiv frezat, MDF vopsit mat, piele naturală de vacă.

Principalele direcţii stilistice au fost eleganţa şi sugerarea prin mobilier a unor linii clasice,  ancorate cu măsură în stilul contemporan.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here