Casă cu aspect tradițional în Slănic Prahova: întâi casă de vacanță, apoi casa bunicilor

0

Orice casă ar trebui să ne spună ceva. Prima impresie este foarte importantă, aceasta ar trebui să fie una bună sau foarte bună. Locul în care este ea amplasată și cum se integrează acelui loc sunt elemente la fel de importante pentru o casă.

Apoi, casa ar trebui să spună ceva despre proprietari, despre identitatea lor exprimată prin intermediul aspectului exterior al casei, așa cum o haină sau o mașină ar trebui să spună ceva despre cel care o poartă (sau cel puțin așa ne dorim).

 

Casa pe care a prezentat-o revista Life & Style s-a născut din dorința unor oameni maturi (în jur de 50 ani) care și-au dorit o casă de vacanță în viitorul apropiat, dar și o casă a bunicilor în momentul când se vor retrage din activitate și din lumea ”dezlănțuită”.

Au avut și un avantaj, terenul moștenit într-o zonă superbă, printre dealuri și păduri, aproape de Slănic Prahova.

Această familie și-a dorit o casă confortabilă în acord cu modul de viețuire modern, cu funcțiuni și spații suficiente care să le acopere nevoile, și care să arate în stilul tradiţional din zonă. Deci, tradițional și modern într-un singur proiect!

Punctul de plecare a fost ”ceva tradiţional”, proprietarii au apelat la arhitectul Adrian Păun, care avea multe proiecte de casă în stil tradiţional şi o mare experienţă în realizarea de astfel de case.

Acesta este mare iubitor de case de acest fel şi de stilul de viaţă propus de aceste case, la fel, de altfel, ca şi viitorii proprietari. Acesta şi-a îndemnat clienţii să aleagă frumosul, valoarea, şi identitatea.

Stilul particular ales a fost cel tradițional al unor case prahovene chiar din zonă respectivă. Alegerea a fost determinată şi de faptul că proprietarii s-au informat despre detaliile şi construcţia acestor case dintr-un articol scris de arhitectul Adrian Păun.

Casele tradiţionale prahovene

Aceste case sunt caracterizate prin verandă/prispă pe una sau două laturi, cu un accent volumetric al acestei verande pe unde de obicei se face accesul, cu stâlpi, balustrade, grinzi și florărie specifice.

Mai multe pe Life & Style

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here