Cât costă o izolație termică premium

0

Oferta celor de la Etrusc Engineering cuprinde soluții premium și se adresează celor care construiesc case eficiente, case pasive și în general celor care au înțeles că izolarea termică are o importanță critică. Aceste soluții nu sunt ieftine, însă pe termen lung oferă cea mai bună rentabilitate pe metru pătrat, în comparație cu materialele tradiționale.

De exemplu panoul Kooltherm K5, cu grosimea de 65mm, care este echivalent unei grosimi de 120mm polistiren extrudat, sau 130mm vată minerală, costă aproximativ 20Euro/m². În acest caz  pentru o casă de 1oo mp costul unei izolații termice este de aproximativ  6000 Euro.

 

Tipuri de panouri termoizolante premium

În prezent compania dispune de patru tipuri de panouri termoizolante. Kooltherm cuprinde panourile premium din spumă fenolică rigidă (Resol) și reprezintă vârful de lance al portofoliului. Therma cuprinde panourile PIR care devin din ce în ce mai cunoscute și mai apreciate pentru performanțele net superioare materialelor termoizolante tradiționale. Selthaan este un produs ingenios, special conceput pentru construcțiile agricole, care pe langă termoizolare, oferă ușurință la instalare, aspect estetic, rezistență la foc și igienă. Și nu în ultimul rând, Optim-R este un produs de nouă generație, care reprezintă viitorul sistemelor de termoizolare. Este un panou de izolare sub vid (VIP), care oferă proprietăți de izolare de trei ori mai bune decât materiale de înaltă performanță existente și de până la cinci ori mai bune decât materiale izolante obișnuite.

Etrusc Engineering

 

izolatie pirCaracteristici tehnice ale termoizolațiilor PUR și PIR

Panourile din Poliuretan (PUR) și Poliizocianurat (PIR) sunt produse prin reacția chimică dintre polialcooli și izocianați, din care rezultă un polimer termoplastic rigid. Căldura degajată evaporă un agent volatil de expandare, lichid, conținut în amestec, care produce o rețea de bule mici în material. Proprietățile excelente de termoizolare sunt date de faptul că 97% din volumul de spumă, îl reprezintă gazul prins în structura cu celule închise, care are o conductivitate termică foarte scăzută.

Deosebirea dintre PUR și PIR este dată de raportul diferit al celor două componente. Poliizocianuratul (PIR) prezintă o creștere a rezistenței la foc, combustibilitate redusă și suportă temperaturi de lucru mai mari. Utilizat ca material de construcție, poate îndeplini unele dintre cele mai exigente cerințe de performanță termică și rezistență la foc.

Referitor la valorile de transfer termic, termoizolațiile PIR din gamele Therma și Selthaan au valori ale coeficientului de transfer termic (λ) de la 0,022 W/m.K. Panourile Kootherm oferă performanțe chiar mai ridicate, cu λ de la 0,0020 w/m.K, care din iulie 2015 va deveni 0,018 w/m.K, dar cu adevărat spectaculos este Optim-R, al cărui coeficient λ este de numai 0,007 W/m.K.

 

Despre Etrusc Engineering

Compania a luat naștere în 2005 și are o istorie destul de romanțată. Inițiativa legată de materialele termoizolante a apărut la jumătatea anului trecut, la scurt timp după aceasta concretizându-se și parteneriatul cu Kingspan Insulation. Etrusc este partenerul local și distribuitor al Kingspan Insulation, unul dintre producătorii de materiale de construcții premium de termoizolații poliuretanice și fenolice, rigide. Fabricile Kingspan Insulation, care deservesc Europa continentală, sunt la Winterswijk – Olanda, și la Burkharsdorf – Germania. De această afacere se ocupă doi frați- Daniel Draguna și Robert Drăgună, deci se poate spune că este o afacere de familie.

Pentru comercializarea produselor se folosesc mijloace foarte variate de a intra în atenția clienților, însă se acordă o atenție deosebită promovării online și construirii unor relații trainice cu proiectanții. Aceste produse se adresează în mod special pieței din România, dar sunt în contact și cu câțiva clienți din Bulgaria.

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here