Cât de necesar este un „ups centrală termică” pentru casa ta?

0
Dispozitive electrice

Atunci când achiziționăm o centrală termică ne dorim să funcționeze în parametrii normali vreme îndelungată. Pentru a-i asigura însă o bună funcționare este necesar să achiziționăm un „ups centrala termica”  sau o baterie de rezervă care să ne scutească de problemele cauzate de întreruperile alimentării cu energie electrică.

Sursa neintreruptibilă „ups centrală termică” poate asigura funcţionarea propice a centralei termice chiar şi atunci când alimentarea cu energia electrică a centralei este întreruptă o perioadă de timp.

Dispozitivul electric de tipul „ups centrală termică” pentru echipamente electrice și electronice este un produs ce poate înmagazina energia electrică destinată bunei funcţionări a cazanelor de încălzire. Un „ups” este întâlnit și în cazul serverelor care trebuie să funcţioneze în permanență şi care nu îşi pot permite să se oprească deoarece acest lucru ar aduce grave prejudicii utilizatorilor.

Capacitatea unui „ups” generează suficient de multă energie electrică destinată funcţionării acestor echipamente chiar şi atunci când întreaga reţea este oprită. Un „UPS” funcționează în parametrii normali la toate centralele pe lemne sau la diferite pompe.

Un UPS poate alimenta consumatori de până la 900 W

La centralele termice pe gaze funcționează doar în cazul celor care cu polaritate faza – nul. Un „Ups” de la Well poate alimenta consumatori de până la 900 W. Autonomia de funcționare este între 2 și 24 ore, în funcție de capacitatea acumulatoriilor folosiți și puterea consumatorului.

Ups centrala termica Well
Ups centrala termica Well

Impulsurile electrice de tipul căderi şi reveniri ale energiei electrice, aplicate oricărui centrale alimentată cu energie electrică din reţeaua naţională, pot aduce mari prejudicii acesteia. Mai precis, de cele mai multe ori întreruperea alimentării cu energie electrică se face brusc, la fel și repornirea. De aici rezultă o supraîncărcare bruscă a circuitelor care este greu de gestionat.

„Ups centrală termică” acţionează ca un filtru care reţine  şocurile electrice

„Ups centrală termică” acţionează precum un filtru sau ca un tampon menit să reţină sau să limiteze şocurile de acest gen aplicate centralei. Poate fi şi o sursă intermediară fiind capabilă să distribuie energia electrică necesară funcţionarii, fără niciu fel de întrerupere.

„Ups centrală termică” este un garant pentru cheltuieli mai puţine cu reparaţiile şi mai multă siguranţă în ceea ce priveşte buna funcţionare a produselor.

Echipamente ups centrala termica
Echipamente ups centrala termica

Un exemplu de acet fel este ups Well 300W 500VA care poate alimenta consumatori până la 300 W și a căror autonomie de funcționare este între 1,5 și 16,8 ore, în funcție de capacitatea acumulatorilor folosiți și puterea consumatorului. Prețul produsului este de 490 lei și îl puteți găsi pe site-ul shop-einstal.ro

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here