Mergi la muzeu sa vezi cam ce-ai putea pune la tine acasa pe perete: grafica sau fotografie!

2

Am auzit destul de des intrebarea „ce sa-mi pun pe perete?” sau „ce sa-i cumpar de casa noua?”. Evident, obiecte „utilitare” sunt o puzderie. Chit ca mergi la IKEA sau la LEM`S, tot gasesti ceva interesant, nu neaparat ieftin: o pernuta, un asternut, o vaza etc.casa Quintus

Dar, cum ar fi daca ai pune pe peretele sufrageriei sau al singurei camere pe care o posezi, ca stai intr-o garsoniera, o fotografie de arta, un tablou pictat de un artist adevarat, o lucrare de grafica? Ar fi un pas inainte si pentru tine si pentru camera si pentru umanitate in general!

Dar de unde sa le iei si pe deasupra arta e scupa? Pai, sa le iei de la pictori contemporani. Aici intervine un blocaj pentru ca una e sa stii nume de artisti sau chiar sa recunosti cateva lucrari si alta este sa te pricepi sa cumperi o lucrare, sa o evaluezi. Este legitim sa-ti pui problema asa: „de unde sa stiu ce e ok”.

Simplu ar fi sa cumperi daca-ti place ce vezi si daca ai bani pentru asa ceva. Insa daca vrei sa stii mai mult, mergi pe la saloane de arta, uite-te la mii de lucrari si asa o sa incepi sa ai habar. Si, pentru ca acum este simplu, consulta-l si pe google cand ai timp, pentru confirmari.

Asa am facut si noi intr-o duminica la Ploiesti. Aici, la muzeul de arta, am gasit nu una, ci doua expozitii. Doar asa, iesind pe strada. Plus muzeul Ion Ionescu Quintus, care este o expozitie in sine. Deci, trei intr-un bilet de 8 lei!

Fotografie

soba din casa QuintusExpozitia de fotografie de la parterul muzeului nu te poate fascina intr-atat incat sa nu vezi si soba, soble casei Quintus.

 

fotografii feteDiagonal cu fete. O balerina romanca si o nemtoaica, gimnasta fara prejudecati… sexy!

 

foto la calarieDaca mergi la calarie, poti sa stai cu fetele in tribuna sau poti sa fii personajul din imagine. vai de curul tau!

 

andreea, fata in pufAndreea, prin ochii unui fotograf din Hong Kong. I-o place in puf? Oricum, nu pare jenata. Doua pasari in ipostaze diferite.

 

 

fata cu privire ucigatoarefata cu privire ucigatoareNu stiu daca femeia are pe dracu’ in ia, dar stiu ca fetele astea se uita intr-un fel la tine. Bune de pus deasupra patului.

Grafica

grafica si figurinegrafica Ovidiu Croitoru si Elena (Bobi) Dumitrescu.

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here