Cât timp se ține, de fapt, mustul la fermentat. Multe persoane fac această greșeală

0

Fermentarea mustului are o importanță foarte mare. Producătorii de vin dau detalii despre acest proces important pentru obținerea unui vin de calitate.

Cât timp se ține, de fapt, mustul la fermentat: „Dacă fermentează mai repede, în 2-3 zile nu este bine”

Marius Vasiu, tehnolog din Jidvei, a dezvăluit cât timp se ține mustul la fermentat pentru ca, în final, să fie obținut un vin de calitate. Acest proces este extrem de important deoarece dacă mustul nu fermentează suficient, vinul obținut nu va fi deloc unul de calitate.

Potrivit specialiștilor, timp de fermentare nu trebuie să fie nici prea scurt, dar nici prea lung. Marius Vasiu susține că pentru a obține un vin bun mustul trebuie lăsat la fermentat între 14 și 21 de zile.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here