La ce ore trebuie să bei cafeaua, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți oameni

1

Cei mai mulți dintre oameni nu îți pot începe ziua fără să bea, mai înainte, o ceașcă de cafea, care să le ofere un boost de energie pe parcursul zilei. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra unui detaliu pe care majoritatea îl ignoră. Când este recomandat, de fapt, să consumi cafea și ce se petrece dacă torni prea mult zahăr în băutură.

Când este recomandat să bei cafeaua

Potrivit celor de la Fox News, iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac băutorii de cafea:

Nu lua cafea măcinată

Cu toții știm că ne este mult mai ușor să alegem, de obicei, să cumpăram cafea măcinată, în loc de cafeaua boabe.

Cafea macinata, Pedron Caffe - Grand Cru, cutie metalica, 250 g - Conox

Cu toate acestea, oricât de simplu ne-ar veni să o procurăm deja măcinată, experții în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conține mai mulți radicali liberi care pot contribui la apariția stresului oxidativ.

Nu mai ține cafeaua în ambalajul original după deschidere

Ai achiziționat un pachet de cafea și abia aștepți să îl deschizi. Cu toate acestea, ține cont de faptul că pulberea de cafea trebuie depozitată în recipiente închise ermetic, în care să nu pătrundă aerul.

Recipient depozitare cafea, 250gr PIERO de la Mobexpert

Nu bea cafeaua dis de dimineață

Specialiștii te sfătuiesc să bei prima cană de cafea între orele 10.00 si 12.00, nu la primele ore ale dimineții. Explicația este foarte simplă, deoarece atunci scade nivelul de cortizol din organism și simțim nevoia de un plus de energie.

Cafeaua noastra calda – WebCultura

Pui prea mult zahăr în cafea

În timp ce unele persoane preferă cafeaua tare, amară, alții preferă să o îndulcească puțin cu lapte, miere sau zahăr. Cu toate acestea, specialiștii te sfătuiesc să nu torni foarte mult zahăr în cafea, pentru că o vei transforma, ulterior, într-un desert pe care nu-l vei mai putea savura la adevărata sa valoare.

zahar si cafea – NewsMaker

Cum ajută cafeaua la slăbit

Poate nu te-ai gândit la asta, dar cafeaua te ajută să scazi în greutate, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, deoarece aceasta accelerează metabolismul și grăbește arderile din organism.

„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv.

Efectele nocive ale consumului de cafea | Epoch Times România

Mai exact, musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor.

Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!”, a declarat experta în nutriție, conform DC News.

un comentariu

  1. […] Cei mai mulți dintre oameni nu îți pot începe ziua fără să bea, mai înainte, o ceașcă de cafea, care să le ofere un boost de energie pe parcursul zilei. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra unui detaliu pe care majoritatea îl ignoră. Când… Cititi mai multe aici: La ce ore trebuie să bei cafeaua, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți oameni […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here