Ce beneficii medicale îți aduce un pahar de prosecco pe zi

2

Prosecco este o băutură apreciată oriunde în lume. Totuși un aspect surprinzător despre vinul spumant de origine italiană, se referă la proprietățile sale benefice, de care oricine se poate bucura cât timp se limitează consumul la un pahar pe zi. 

Consumul excesiv de băuturi alcoolice are efecte nocive atât pe termen scurt, cât și lung. De aceea, cheia succesului este moderația. Savurat ocazional, un pahar de prosecco poate avea beneficii de ordin medical, conform cercetărilor științifice efectuate în domeniu.

Avantajele consumului de Prosecco

Iată doar câteva dintre avantajele de care se bucură cei care optează pentru vinul italian obținut din soiul de struguri Glera!

Menține sănătatea inimii

Dacă vrei să consumi o băutură care să îți protejeze sistemul cardiovascular, vinul spumant alb de origine italiană este unul dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face. Bulele acestuia conțin polifenoli, compuși bogați în antioxidanți, datorită cărora apar o serie de avantaje.

De pildă, acțiunea polifenolilor determină scăderea tensiunii arteriale și stimulează circulația sangvină. Astfel, riscul de a suferi de un atac vascular este diminuat semnificativ, iar sănătatea sistemului cardiovascular este susținută corespunzător.

Citește și: Domeniile Ostrov, afacerea de familie care culege roadele investiției în calitate

Diminuează riscul apariției diabetului

La fel ca în cazul tuturor tipurilor de vin, și spumantul de origine italiană reduce șansele de a dezvolta diabet. De reținut că, dacă suferi deja de această afecțiune, glucagonul (hormonul care crește concentrația sangvină a glucozei) nu mai este eficient în momentul în care consumi orice tip de băutură alcoolică.

Contribuie la îmbunătățirea capacității de memorare

Benefic pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive, un pahar de prosecco consumat ocazional poate reduce pierderile de memorie asociate cu înaintarea în vârstă.

Îmbunătățește sănătatea plămânilor

Vinurile albe sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra sistemului respirator. Spumantul de origine italiană nu face excepție de la această regulă, protejând țesuturile pulmonare.

Este benefic pentru piele și ten

Consumul de vin alb spumant are beneficii și pentru pielea ta. Datorită antioxidanților prezenți în această băutură, ridurile sunt reduse semnificativ, iar tenul tău capătă un aspect tânăr și sănătos. Astfel, dacă vrei să simți că ai întinerit cu câțiva ani, savurează ocazional un pahar de prosecco.

Aduce un plus de optimism

Oricine are nevoie de o doză de optimism în viața sa, iar consumul vinului spumant oferă chiar acest avantaj. Explicația constă în consistența sa, în care sunt incluse oligoelemente naturale de zinc, magneziu și potasiu.

2 comentarii

  1. […] Prosecco este o băutură apreciată oriunde în lume. Totuși un aspect surprinzător despre vinul spumant de origine italiană, se referă la proprietățile sale benefice, de care oricine se poate bucura cât timp se limitează consumul la un pahar pe zi.  Consumul excesiv de băuturi alcoolice… Cititi mai multe aici: Ce beneficii medicale îți aduce un pahar de prosecco pe zi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here