Ce să plantezi lângă trandafiri. Secretul pentru a avea o grădină frumoasă

3

Trandafirii sunt considerați de mulți reginele florilor din grădină. Frumusețea lor deosebită și mirosul încântător fac ca trandafirii să fie unele dintre cele mai îndrăgite flori din întreaga lume.

Însă pentru a le pune și mai mult în evidență, putem planta lângă ele alte specii care vor înfrumuseța și mai mult grădina casei tale. În articolul de astăzi vom explora ce flori putem planta lângă trandafiri.

Ce să plantezi lângă trandafiri

Înainte de a afla care sunt plantele pe care le putem asocia cu trandafirii, este important să știm că acestea vor trebui plantate doar atunci când trandafirii sunt suficient de bine dezvoltați.

De asemenea, un alt aspect deosebit de important de care trebuie să ții cont este rezistența la boli. Lângă trandafiri trebuie să fie plantate specii care nu îi expun suplimentar la boli și dăunători.

Clematitele

Unele dintre cele mai cunoscute plante companion sunt clematitele (Celamtis). Acestea pot fi plantate primăvara, atunci când solul începe să se încălzească. Perioada se încheie în octombrie, când pământul începe să devină rece.

Clematitele înfloresc abundent atunci când au condițiile optime, așa că cel mai bine ar fi să alegi un loc însorit, întrucât sunt iubitoare de lumină.

Lavanda

Lavanda (Lavandula) este o plantă cu un parfum deosebit, care înflorește superb în nuanțe de mov, lila, roz sau alb. Poate fi plantată lângă trandafiri, iar contrastul cromatic va fi unul cu adevărat spectaculos.

Citește și: Cu ce să stropești trandafirii primăvara ca să înflorească tot anul. Care este secretul grădinarilor

Garofițele

Garofițele (Dianthus) sunt excelente flori companion pentru trandafiri. Sunt apreciate pentru florile lor în formă de stea, cu miros puternic. Există diverse specii de garofițe, unele foarte mici, care acoperă solul, altele înalte. Pe oricare dintre ele le vei alege, cu siguranță vor da un plus de frumusețe grădinii tale.

Crăițele

Crăițele (Tagetes) fac parte din aceeași familie cu floarea-soarelui. Sunt flori anuale, ce pot fi plantate în diferite tipuri de sol. Le place soarele din plin și te vor răsplăti cu flori mult timp. Un avantaj al crăițelor este faptul că sunt plante repelente, iar dacă sunt plantate în grup, țin departe dăunătorii, potrivit publicației ingrijireaflorilor.ro.

Salvia

Salvia are flori înalte, de culoare mov, puse în valoare de frunze albastru-verzui cu accente metalice. Combinate cu trandafirii, vor oferi un efect sporit. În același timp, vor oferi protecție trandafirilor în partea de jos. Ambele flori iubesc soarele, așa că locul de plantare nu va fi greu de ales.

Sursa: ego.ro

3 comentarii

  1. […] Trandafirii sunt considerați de mulți reginele florilor din grădină. Frumusețea lor deosebită și mirosul încântător fac ca trandafirii să fie unele dintre cele mai îndrăgite flori din întreaga lume. Însă pentru a le pune și mai mult în evidență, putem planta lângă ele alte specii… Cititi mai multe aici: Ce să plantezi lângă trandafiri. Secretul pentru a avea o grădină frumoasă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here