Cu ce să stropești trandafirii primăvara ca să înflorească tot anul. Care este secretul grădinarilor

3

Trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase flori din grădină. Culorile vibrante și parfum deosebit îi fac plăcuți de toată lumea. Îngrijirea lor însă este esențială pentru a te bucura cât mai mult din de ei. Iată cu ce să stropești primăvara trandafirii ca să înflorească tot anul. 

Cu ce să stropești trandafirii primăvara ca să înflorească tot anul

Ca orice floare, trandafirii sunt și ei predispuși la apariția bolilor și dăunătorilor,. De aceea, pentru a nu risca să rămâi cu lăstarii goi, este extrem de important să stropești trandafirii. De asemenea, este necesar să știi ce produse să folosești, dar mai ales în ce perioade să aplici tratamentele.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să toaletezi trandafirii, prin tăierea lăstarilor bolnavi sau slab dezvoltați. Acest lucru se face înainte de pornirea în vegetație. În acest mod te asiguri că trandafirii vor crește sănătoși și se vor dezvolta în mod corect.

Schemă de tratament pentru trandafiri. Doar așa îi vei putea avea înfloriți și sănătoși pe tot parcursul anului

După acest prim pas, trebuie procedat la stropirea florilor. Este necesar să aplici anumite tratamente. Primul va fi cu produs cupric, zeamă bordeleză sau Champ. Aceste substanțe vor împiedica dezvoltarea cancerului ramurilor și a ruginei. Pentru stropire ai nevoie de 50 de grame de produs cupric amestecat cu 10 litri de apă.

În același timp se va aplica și o stropire cu Kumulus pentru făinare. Pentru asta ai nevoie de un amestec format din 60 de grame de produs și 10 litri de apă. Folosind Nuprid, vei elimina ouăle acarienilor și ale afidelor.

Citește și: Cum îți pregătești corect trandafirii pentru iarnă

În timpul creșterii lăstarilor, trandafirii au nevoie de o stropire cu următoarele produse:

  • Topsin – 10 grame în 10 litri de apă
  • Aliette – 30 de grame în 10 litri de apă

În același timp, vei avea nevoie de un tratament cu Mospilan (1,5 g în 10 l de apă), însă este recomandat să folosești împreună cu Toil, un adjuvant pe bază de ulei de rapiță, potrivit cumsa.ro.

De asemenea, înainte de deschiderea florilor, va trebui să aplici trandafirilor un tratament pe bază de Topsin (10 g în 10 litri de apă) pentru făinare, afide (păduchi verzi) și rugină.

Ulterior se va aplica un tratament cu Syllit (20 ml la 10 l de apă) care să combată putregaiul și antracnoza. Pentru viespea trandafirului și acarieni, va fi nevoie să aplici un tratament cu Actara (1,5 g la 10 l de apă).

În timpul înfloritului, trandafirii au nevoie din nou de Topsin (10 g la 10 l de apă) pentru a combate putregaiul, afidele și rugina. Tot în această perioadă, florile vor trebui să fie stropite cu Antracol (20 g la 10 litri de apă) pentru pătarea neagră și Nissorun (5 g la 10 l de apă) pentru făinare și acarieni.

Când intră în repaus vegetativ, trandafirii vor avea nevoie de o stropire cu produs cupric, zeamă boreleză sau Champ pentru cancerul ramurilor și rugină.

Sursa: ego.ro

3 comentarii

  1. […] Trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase flori din grădină. Culorile vibrante și parfum deosebit îi fac plăcuți de toată lumea. Îngrijirea lor însă este esențială pentru a te bucura cât mai mult din de ei. Iată cu ce să stropești primăvara trandafirii ca să… Cititi mai multe aici: Cu ce să stropești trandafirii primăvara ca să înflorească tot anul. Care este secretul grădi… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here