Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Truc pentru o recoltă bogată

1

Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Este octombrie! Nu numai că înseamnă că te poți aventura în sfârșit în aer liber fără să strâmbi din ochi și să transpiri în soarele arzător, înseamnă și că este cel mai bun moment al anului pentru grădinărit.

Deși este un sezon al recoltelor, a început și sezonul în care se plantează de toamnă, fiind un moment grozav pentru a începe grădinăritul. Iată așadar ce se plantează în grădină în luna octombrie.

Ce se plantează în grădină în luna octombrie

Octombrie este un moment grozav pentru a face semănături timpurii și plantari de flori, culturi de fructe și legume, care îți vor oferi un avans în anul următor.

În zona de legume, poți începe cu ceapa, usturoiul, salata, sparanghelul, morcovul și țelina, folosind excelent solul gol și oferindu-ți recolte mai devreme sezonul următor. Iată ce se plantează în grădină în luna octombrie.

Mixuri de salate

Repicarea rasadului de salata verde. Cand si cum se face?

Amestecuri de salată sunt una dintre culturile cele mai ușor de cultivat. De la semănat în octombrie, poți obține o recoltă mică înainte de iarnă, dar apoi plantele vor intra în repaus și nu vor începe să crească din nou până în martie, când vă vor oferi o recoltă timpurie de frunze proaspete de salată.

Seamănă direct în solul bine pregătit sau în ghivece. Acoperă cu o pânză pentru a proteja salata de vremea cea mai rea sau mută ghivecele într-o seră sau ceva similar pentru adăpost.

Ceapa

Cultura de ceapă din arpagic: de la plantarea arpagicului la recoltarea  cepei verzi și a cepei de vară

Multe soiuri de ceapă pot fi plantate acum. Alege soiuri care se plantează toamna. Plantează ceapa în sol bine pregătit, fertil.

Ceapa are nevoie de multă umiditate, nu ar trebui să fie nevoie să uzi iarna, dar verifică nivelul de umiditate primăvara și vara și asigură o umiditate suplimentară dacă este necesar.

Usturoi

Plantarea tomnatică a usturoiului! - Retete-Usoare.eu

Plantați toamna, cățeii de usturoi vor face rădăcini înainte de iarnă și vor avea un avans în privința usturoiului semănat de primăvară de îndată ce temperaturile cresc din nou, recoltând până la începutul verii.

Alege un soi de usturoi bun ca aromă și utilizări. Plantează în ghivece mici pentru plantare mai târziu, dacă ai sol greu.

Spanac

Cum se cultiva spanacul? - Gradina Spa

Spanacul se numără printre legumele care pot fi plantate în octombrie. Ca să țină piept frigului, acesta trebuie să fie plantat în spații protejate.

Sparanghel

Cum sa cresti sparanghelul in gradina

Începând cu luna octombrie poate fi cultivat și sparanghelul. Această plantă are nevoie de un sol bine drenat. Spanacul din producție proprie va putea fi cules în primăvară.

Morcov

Cum se cultivă morcovii: tehnologia care nu dă greș recomandată de  specialiștii români

Acolo unde iernile sunt blânde se poate pune în pământ și morcovul. Perioada cea mai potrivită pentru a cultiva această legumă este finalul lunii octombrie.

Țelina

Țelină: însămânțare, cultivare și recoltare (rădăcină și ramură)

O opțiune pentru perioada care urmează este cultivarea țelinei. Cultura se va dezvolta rapid datorită perioadei umede care urmează.

O primă recoltă se poate obține în câteva luni. Trebuie să urmezi instrucțiunile de plantare pentru tipul de țelină pe care l-ai ales.

Flori care se plantează în octombrie

În luna octombrie se pot planta și unele flori. Iată despre ce soiuri este vorba:

  • bulbi de narcise

Narcise cu flori mari - marime mare - plantare si ingrijire - Bulbi Flori

  • bulbi de lalele

Plantarea lalelelor primăvara: pașii ca toți bulbii să dea flori

  • plante perene sau bienale

Plantele perene vs anuale si bienale - Sporul casei

  • flori de perete,  primule și panseluțe de iarnă.

Panseluțele, flori colorate chiar și iarna pe ger și zăpadă

un comentariu

  1. […] Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Este octombrie! Nu numai că înseamnă că te poți aventura în sfârșit în aer liber fără să strâmbi din ochi și să transpiri în soarele arzător, înseamnă și că este cel mai bun moment al anului pentru… Cititi mai multe aici: Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Truc pentru o recoltă bogată […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here