Ce trebuie să faci împotriva căderii părului. Metoda simplă dar eficientă pe care o poți încerca acasă

2

Podoaba capilară are de suferit în anumite perioade ale anului. Părul începe să cadă, să se rupă sau să se subțieze, iar cauzele pot fi multiple, scrie ego.ro 

Dacă te confrunți cu una dintre aceste probleme, poți apela la remedii naturale. Ce să faci împotriva căderii părului și care soluții sunt mai eficiente.

Măști eficiente împotriva căderii părului

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă multe femei, mai ales în sezonul rece. Atunci când observi multe fire de păr pe perie sau la baie, este cazul să iei măsuri.

În primul rând, trebuie să știi că e normal să pierzi între 50 și 150 de fire de păr pe zi. Părul se regenerează, iar în locul firelor căzute vor crește altele noi.

Dacă te confrunți însă cu o cădere masivă a părului, trebuie să identifici cauzele, pentru a trata problema corect. De cele mai multe ori, această problemă are cauze interne și trebuie tratată ca atare.

Nu este suficient să folosești șampoane și măști care promit că opresc căderea părului, ci poate fi nevoie de suplimente și tratamente specifice.

Dacă ai eliminat cauzele medicale, dar părul încă îți cade, poți apela la trucuri și măști naturale pentru a opri căderea.

În sezonul rece, părul are nevoie de mai multă grijă și hidratare, iar o mască făcută în casă îl poate hrăni în profunzime. Amestecă un gălbenuș de ou cu ulei de măsline și ulei de avocado în cantități egale și aplică pe păr. Evită rădăcinile, pentru a nu face scalpul să devină gras.

Lasă masca să acționeze o oră, timp în care poți pune o pungă pe cap. Când speli părul, ai grijă să șamponezi de două ori, pentru a te asigura că elimini complet uleiul de pe păr.

Ce e bine sa faci impotriva caderii parului

Din ce cauze poate cădea părul

O altă metodă eficientă presupune să te clătești pe păr cu oțet de mere. Amestecă o cană de apă cu o cană de oțet de mere și la clătirea finală, aplică acest amestec pe păr. Nu îți face griji în privința mirosului, pentru că oțetul se va evapora pe măsură ce părul se usucă.

Pentru a lupta eficient împotriva căderii părului trebuie însă să știi care sunt cauzele. Aceasta nu este doar o problemă de ordin estetic, ci poate fi o problemă medicală.

În perioadele de stres și presiune, părul cade mai mult decât de obicei. De asemenea, lipsa odihnei și anumite carențe din organism duc la pierderea părului.

O serie de analize îți poate spune dacă este vorba despre o problemă medicală sau nu. Alte cauze care te pot face să îți pierzi părul sunt dietele drastice, pierderea bruscă în greutate sau anumite tratamente agresive.

2 comentarii

  1. […] Podoaba capilară are de suferit în anumite perioade ale anului. Părul începe să cadă, să se rupă sau să se subțieze, iar cauzele pot fi multiple, scrie ego.ro  Dacă te confrunți cu una dintre aceste probleme, poți apela la remedii naturale. Ce să faci împotriva… Cititi mai multe aici: Ce trebuie să faci împotriva căderii părului. Metoda simplă dar eficientă pe care o poți înc… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here