Cele mai căutate destinaţii de Valentine’s Day

0

Din ce în ce mai mulţi români petrec de Ziua Îndrăgostiților în marile oraşe ale Europei şi preferă să cumpere mini vacanţe la Paris, Roma sau Lisabona.

Anul acesta, bugetul mediu alocat pentru vacanţa de Valentine’s Day a pornit de la 230 euro de persoană, ceva mai puţin decât anul trecut, când cuplurile au plătit, în medie, 300 euro, pentru o mini-vacanță romantic, potrivit agenţiei online Paravion.ro.

Reducerea bugetului a dus şi la schimbarea destinaţiilor. Astfel, dacă anul trecut românii au optat pentru destinaţii precum Roma, Paris, Munchen și Praga, anul acesta pe lista de preferinţe se află şi Lisabona sau Amsterdam.

Cele mai căutate destinaţii de Valentine's Day
Amsterdam, Olanda

Cei mai mulți turiști care au optat anul acesta pentru Amsterdam au plătit 257 de euro de persoană pentru bilet de avion și trei nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele.

În ceea ce privește cele mai accesate pachete pentru capitala Portugaliei, acestea au costat, în medie, 340 de euro de persoană, prețul incluzând bilet de avion și trei nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele. Doar Parisul s-a menținut în topul celor mai vândute destinații de Ziua Îndrăgostiților, pachetele la 280 de euro de persoană cu bilet avion și trei nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 3 stele fiind cele mai căutate.

Cele mai căutate destinaţii de Valentine's Day
Lisabona, Portugalia

”Comparativ cu 2015, în acest an au fost vândute cu 40% mai multe city-break-uri de Ziua Îndrăgostiților”, declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.

Cei care au ales Istanbulul ca destinație în weekend-ul 13-14 februarie au plătit 122 de euro de persoană pentru bilet avion și două nopți de cazare cu mic dejun, la un hotel de trei stele, iar cele mai căutate city break-uri la Roma au fost în valoare de 230 de euro de persoană, pentru bilet de avion și 3 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele.

Cele mai căutate destinaţii de Valentine's Day
Roma, Italia

Chiar dacă, în medie, românii au alocat un buget de 230 de euro de persoană pentru city break-urile de Valentine’s Day, au fost și persoane care au optat pentru un sejur romantic prelungit. Cel mai scump pachet de Ziua Îndrăgostiților vândut de Paravion în acest an a costat 950 de euro de persoană și a inclus biletul de avion și 7 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 4 stele din Dubai.

Cele mai căutate destinaţii de Valentine's Day
Dubai, Emiratele Arabe Unite

Conform reprezentanților companiei, turiștii și-au rezervat din timp vacanțele de Valentine’s Day. Astfel, 8 ianuarie a fost ziua cu cele mai multe achiziții de pachete, respectiv 8% din totalul city break-urilor de Ziua Îndrăgostiților.  În ceea ce privește modalitatea de plată, majoritatea românilor a preferat să achite integral city break-urile de Valentine’s Day, având în vedere faptul că sumele cheltuite pentru acest tip de vacanțe sunt relativ mici. Astfel, din totalul clienților care au achiziționat pachete de Ziua Îndrăgostiților, doar 30% au optat pentru plata în două rate, reprezentând avans și diferența de achitat cu 14 zile înainte de plecare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here