Cele mai îndrăzneţe modele de scări interioare. Te inspiră?

0

Când vine vorba de scări interioare, designerii din întreaga lume demonstrează că un element banal al unei case poate deveni piesa centrală a locuinţei. Deseori, lipsa de spaţiu impune originalitatea atunci când vine vorba de scări interioare. Alteori, nevoile specifice sau imaginaţia unui designer, combinată cu îndrăzneala proprietarului pot duce la crearea unor veritabile opere de artă. Iată mai jos câteva exemple despre cum un arhitect talentat poate schimba înfăţişarea unui imobil introducând scări interioare originale.

1) Scările din această casă din Mumbay au fost realizate de designerii de la Arquitectura en Movimiento. Treptele sunt realizate în aşa fel încât să servească şi ca băncuţe pentru relaxare.

Foto: knstrct.com
Foto: konstruct.com

2) Nota specială a acestor scări interioare a fost realizată de designerii de la Architetture del Ferro. Este vorba de balustrada de fier forjat care se aseamănă cu ramurile în vânt ale doi arbori. Astfel, o scară interioară tipică a fost transformată într-o operă de artă.

Foto: laboratoriofaba.com
Foto: laboratoriofaba.com

3) Aceste scări interioare au fost realizate de Patrik Jouin, specializat în design industrial. Treptele, care privite din unghi vertical amintesc de petalele unei flori, asigură un impact vizual puternic, punând în valoare spaţiul mic în care a fost nevoie să fie introduse.

Foto: patrickjouin.com
Foto: patrickjouin.com

4) Aceste scări interioare au fost realizate de designerii americani de la DUST. Opera a fost denumită „scara de dantelă”. Decupajul în metal asigură curgerea luminii într-un spaţiu care altfel ar fi fost obturat de nişte scări interioare în spirală clasice.

Foto: dustdb.com
Foto: dustdb.com

5) Aceste scări interioare au fost realizate de arhitecţii francezi de la École pentru o casă din Paris. Proprietarii au dorit ca parterul să fie amenajat pentru a găzdui cât mai mulţi oaspeţi sau evenimente mondene. Scările, evident proiectate pentru cei care nu duc lipsă de curaj, duc spre etajul rezervat doar pentru proprietari.

Foto: ecole.co
Foto: ecole.co

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here