Cemacon ar putea redeschide fabrica de cărămidă din Zalău în 2015

0

Cemacon, producătorul autohton de blocuri ceramice, își extinde capacitatea de producție din 2015 în România. De la începutul anului viitor, gama Evoceramic se va produce în fabrica de la Recea, județul Sălaj și pe linia optimizată din fabrica de la Zalău care funcționează încă din anul 2007 dar care s-a aflat în consevare în ultimii trei ani. Odată cu redeschiderea fabricii din Zalău, Cemacon creează 65 de noi locuri de muncă.

Anul acesta, Cemacon a atins pragul maxim al capacității de producție de la Recea, iar de la jumatatea anului 2014 a depășit stocurile disponibile. Datorită triplării cifrei de afaceri a companiei din ultimii patru ani, s-a luat decizia de a valorifica activul rezultat de la fabrica din Zalău prin retehnologizarea fabricii, fiind soluția cea mai eficientă din perspectiva timpului necesar pentru implementare și a investiției.

 

Resize of _MG_9369

„Pentru prima dată de la apariția crizei, în 2008, am constatat cât de dificil este să gestionezi o cerere de produse din ce în ce mai mare, pe care să nu o poți satisface, din cauza stocurilor insuficiente. Am început prin a căuta soluții de dezvoltare în afara companiei, orientându-ne către preluarea altor producători sau către construirea unei fabrici noi. Dar am constatat că aceste soluții sunt foarte costisitoare, atat din punctul de vedere al timpului necesar pregătirii pentru producție, cât și al investițiilor. Ne-am întors, astfel, către propria facilitate de producție nevalorificată, care se află încă la stadiul tehnologic al altor producători din piață. Investițiile necesare pentru retehnologizarea, modernizarea și pregătirea ei pentru gama Evoceramic sunt mai mici decât oricare dintre celelalte soluții investigate, în plus, această soluție ne permite să începem producția încă din primul trimestru al anului 2015”, a declarat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al Cemacon.

Liviu Stoleru

Dacă în 2010, linia de producție era în proporție de 34%, în 2011 a crescut la 67% iar în 2012 la 83%, un an mai târziu s-a marcat lansarea unui nou portofoliu de produse, gama de cărămizi Evoceramic cu o linie de producție utilizată de 88% din capacitatea sa.

Cărămizile Evoceramic au dimensiuni și caracteristici atipice, in acest portofoliu incluzandu-se si cărămida Evoceramic 44 Super TH, „singura cărămidă din România care nu necesită termoizolație” după cum declară reprezentanţii companiei.

La Cemacon se produc anual peste 480.000 metri cubi din acest tip de cărămidă.

 

Resize of EVOCERAMIC 44 Super TH

sursa foto: cemacon.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here