Cinci tipuri de grătare de grădină utile în orice curte

6
Cinci tipuri de grătare de grădină utile în orice curte

A venit sezonul ideal pentru a vă delecta și relaxa la un grătar în curtea casei. Un motiv în plus să vă bucurați că locuiți la curte și să pregătiți mai ușor masa pentru întreaga familie și pentru prieteni. Puteți coace de asemenea vinete sau ardei fără să mai murdăriți aragazul sau să faceți fum în casă.

Grătarul de grădină este denumit în multe feluri cum ar fi grill, barbeque, șemineu de exterior, grătar de curte , grătar de grădină sau pur și simplu grătar din cărămidă; oricum s-ar numi reprezintă o provocare pentru cei care au o curte. Pentru aceștia în mod special dar și pentru cei pasionați de grătare vă prezentăm în continuare cinci tipuri de grătare de curte pentru grădină.

Grătarele de grădină medievale sunt cea mai nouă aparitie; au un finisaj alb, antichizat cu forme sinuoase și brâuri de cărămidă. Pot fi dotate cu sobă pe lemne, cuptor pe vatră, grătar pe lemne reglabil pe înălțime, masă de lucru din granit natural în care poate fi inclusă chiuveta din același material cu blat și spații de depozitare care se pot închide cu uși din lemn accesorizate cu balamale și mânere robuste.

Cinci tipuri de grătare de grădină utile în orice curte

Grătarele de curte moderne cu aspect minimalist și linii actuale, se realizează la comandă după arhitectura și finisajele casei (piatră, granit, culori contrastante). Poate fi reglabil pe înălțime, masa de lucru din granit natural, cu raft de decor deasupra nivelului mesei și de asemenea spații de depozitare închise cu uși din lemn.

Grătarele tradiționale au ca element definitoriu cărămida aparentă rostuită sau cărămida roșie. Dacă v-ați hotărât să alegeți stilul rustic este recomandat un grătar de cărămidă datorită căldurii și sensibilității care o emană dar și a costurilor mai reduse. Grătarul din cărămidă va fi întotdeauna o piesă de rezistență pentru grădină, fiind un material folosit încă din cele mai vechi timpuri și care pe lângă aspectul plăcut prezintă și o durabilitate sporită.

Cinci tipuri de grătare de grădină utile în orice curte

Grătarele de grădină simple sunt clasice dar ele vor da personalitate curții transformând un simplu grătar într-un adevărat ritual vânătoresc. Un astfel de grătar beneficiază de grill simplu reglabil, spații funcționale de depozitare pentru lemne sau cărbuni, masă de lucru din granit natural înconjurată de zidărie, bolți care prezintă construcția într-o imagine caldă, plăcută și finisaj cu lac special impermabil pentru medii severe cum ar fi umezeală, îngheț sau temperaturi înalte.

Grătarele din cărămidă multifuncționale pot avea atașată o măsuță pentru alimentele care urmează să fie gătite, o chiuvetă încastrată, un cuptor pe vatră unde se poate pregăti și pizza, sobă cu plită de lemne, un rotisor sau proțap, un spațiu pentru lemne și unelte pentru grătar.

Toate aceste grătare sunt utile și potrivite pentru un spațiu de relaxare complet, trebuie să știți totuși că și grătarul ca și celelalte obiecte sau plante dintr-o grădină trebuie să fie în deplină concordanță una cu alta, împreună pot să creeze un ambient plăcut dacă sunt alese într-un stil corespunzător.

6 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here