Compot la bain marie: Află cât se fierbe și care este marele secret pentru a se păstra excelent mult timp

2

Cea mai buna metodă de a conserva fructele este să le transformi în compot. Atunci când sunt puse într-un borcan și acoperite cu apă, fructele devin moi și delicioase și le poți păstra așa ani.

După tot acest proces, compotul se poate savura ca atare sau poate fi folosit în diverse rețete dulci. Află din articolul de mai jos cât se fierbe compotul la bain marie pentru a se păstra intact mai multi an.

Cât zahăr se pune la compot

Fructele de sezon, precum: prune, pere, mere, struguri, gutui sau altele, pot fi transformate în compot, păstrate mai bine de un an în cămară, în beci sau într-un loc ferit de soare.

Pentru a prepara compot, ai nevoie doar de fructe, zahăr și arome, însă acestea din urmă pot fi omise. În funcție de tipul de fructe, poți adăuga păstăi de vanilie, bețișoare de scorțișoară, anson sau cuișoare. Cantitatea de zahăr sau de sirop contează cel mai mult, deoarece fructele nu trebuie să stea într-o apă prea dulce pentru că poate să schimbe foarte mult gustul natural al fructelor.

Cantitatea de zahăr se calculează în funcție de apă, nu în funcție de fructe, așadar la fiecare litru de apă adaugă 330 grame de zahăr, pentru a obține un compot cu un gust echilibrat. Apoi încălzește apa pentru a se topi zahărul, iar mai apoi toarnă în borcane acest sirop, peste fructe până le acoperă.

Citește și: Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Care este secretul pe care trebuie să-l știi

Cât se fierbe compotul la bain marie

După. tot procesul de mai sus este important să ne asigurăm că. borcanele sunt sterilizate și că se vor păstra bine peste iarnă. Cel mai bine ar fi să se facă o dublă sterilizare, fie că este vorba de compot, de gem, dulceață, fie că vorbim de murături. Adică borcanele vor fi sterilizate atât goale, înainte de a pune produsul în ele, cât și după ce au fost umplute.

Atât borcanele cât și capacele se pot steriliza la mașina de spălat vase, la cuptor sau în cuptorul cu microunde. Pasul cel mai important este ca acest pas să se facă cu puțin timp înainte de a pune ceva în ele, pentru a fi perfect curate.

După ce siropul cu apă și zahăr a fost pus peste fructe și apoi borcanele închise ermetic, este recomandat să mai fie sterilizate o dată. Cum faci asta? Se pun borcanele într-o cratiță, pe fundul căreia s-a așezat un prosop. Între borcane trebuie să fie o distanță de 1-2 cm, astfel nu există niciun risc de a se sparge. Iar apoi se pune apă peste ele cât să fie acoperite 3/4 și se acoperă borcanele. cu o cârpă umedă și într-un final se pornește focul.

Din momentul în care apa din vas începe să fiarbă, se lasă borcanele de compot la fiert cel puțin 15 minute. Pentru a vă asigura că sunt sterilizate complet, borcanele de compot pot fi fierte la bain marie și 30 de minute. Se oprește focul și se lasă borcanele să se răcească treptat în vasul în care au fost fierte.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

  1. […] Cea mai buna metodă de a conserva fructele este să le transformi în compot. Atunci când sunt puse într-un borcan și acoperite cu apă, fructele devin moi și delicioase și le poți păstra așa ani. După tot acest proces, compotul se poate savura ca atare… Cititi mai multe aici: Compot la bain marie: Află cât se fierbe și care este marele secret pentru a se păstra excelent … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here