Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Care este secretul pe care trebuie să-l știi

2

Căpșunile sunt unele dintre cele mai aromate și mai parfumate fructe ale verii. Le poți include în diverse deserturi, dar poți prepara din ele și dulceață, gem, sirop sau compot pentru iarnă. Cât timp se fierbe de fapt dulceața de căpșuni, pentru ca fructele să rămână întregi și să aibă consistența perfectă.

Dulceață de căpșuni din trei ingrediente

O dulceață de căpșuni perfectă trebuie să bifeze câteva criterii: fructele să rămână întregi, siropul să nu fie prea dulce și să fie bine legat, pentru a oferi consistență dulceței. Pentru a obține acest rezultat nu este nevoie de conservanți sau gelifianți artificiali, ci trebuie doar să respecți cantitățile și timpul de fierbere.

În cazul gemului, timpul de gătire poate fi mai îndelungat, pentru că acesta are altă textură și consistență față de dulceață. Pentru ca fructele să își păstreze forma, dulceața nu trebuie să fie fiartă ore întregi. Există două metode de preparare, în funcție de preferință.

Pentru o dulceață ca la carte ai nevoie de: căpșuni și zahăr în cantități egale și zeama de la o jumătate de lămâie. Spală fructele și îndepărtează codițele, apoi adaugă peste ele zahărul și lasă-le așa la frigider peste noapte.

Citește și: Trucul care îți păstrează căpșunile proaspete timp de 10 zile

Cât timp se fierbe de fapt dulceața de căpșuni

După ce căpșunile au stat cu zahărul și și-au lăsat sirop, ai două variante de a fierbe dulceața. Fie o fierbi în două reprize de câte 10 minute, în zile consecutive, fie o fierbi o singură dată, până când scade la jumătate.

Dacă alegi prima variantă, pune căpșunile cu zahărul pe foc, iar când încep să fiarbă, adaugă zeama de lămâie și cronometrează 10 minute. În tot acest timp, îndepărtează spuma care se formează la suprafață. După ce dulceața a fiert 10 minute, oprește focul, las-o să se răcească și pune-o la frigider.

A doua zi repetă procedeul și mai fierbe din nou dulceața, pentru alte 10 minute. Când este gata, las-o să se răcorească puțin după care o poți pune în borcane sterilizate.

Dacă alegi să fierbi dulceața într-o singură zi, procedează similar îndepărtând spuma care se adună deasupra. Lasă dulceața să fiarbă la foc mediu, până când siropul scade la jumătate. Pentru a verifica dacă dulceața a fiert suficient, pune puțin sirop pe o farfurie. Dacă acesta este închegat, înseamnă că dulceața e gata. Las-o să se răcească timp de câteva minute, după care o poți pune în borcanele sterilizate.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

  1. […] Căpșunile sunt unele dintre cele mai aromate și mai parfumate fructe ale verii. Le poți include în diverse deserturi, dar poți prepara din ele și dulceață, gem, sirop sau compot pentru iarnă. Cât timp se fierbe de fapt dulceața de căpșuni, pentru ca fructele să… Cititi mai multe aici: Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Care este secretul pe care trebuie să-l știi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here