Cele mai importante lucrări de îngrijire a trandafirilor toamna sunt curățarea, îndepărtarea florilor uzate sau a frunzelor bolnave și tăierea. De asemenea, tot în acest anotimp este momentul potrivit pentru a planta un trandafir.
Este important ca pe tot parcusrul sezonul de vegetație, trandafirii să aibă parte de o nutriție adecvată pentru a avea rezultate optime. Trandafirii sănătoși nu numai că înfloresc din abundență, ci sunt capabili să reziste mai bine la boli și dăunători.
Există diferite tipuri de îngrășăminte care te pot ajuta să menții trandafirii sănătoși peste iarnă.
Nutrienții esențiali creșterii și dezvoltării sănătoase ale plantelor sunt azotul, fosforul și potasiul. În plus, trandafirii mai au nevoie și de o serie de alți nutrienți precum calciul, magneziul, sulful, borul, cuprul, fierul, manganul și zincul.
Iată câteva sfaturi de îngrijire a trandafirilor în sezonul de toamnă.
Descoperă și: Ce să pui la rădăcina trandafirilor pentru a înflori de mai multe ori pe an
Cum îngrijim trandafirii toamna

La începutul toamnei se aplică un îngrășământ cu eliberare treptată, cu un conținut scăzut de azot. Un exemplu în acest sens este făina de oase, care are ca rezultat creșterea și întărirea rădăcinilor. Trebuie să oprești fertilizarea cu 6-8 săptămâni înainte de data medie a primului îngheț pentru a preveni deteriorarea noilor creșteri de frigul de afară.
Poți folosi fertilizatori organici, derivați din materie vegetală sau animală, întrucât sunt prietenoși cu mediul. Aceste îngrășăminte pot fi folosite singure sau în combinație cu alte substanțe.
În general, toamna, se folosesc tratamente cu fertilizatori și soluții cuprice. Stropirea cu acest gen de soluții va ajuta la dezinfectarea tufelor de trandafiri și va asigura o rezistență mai mare a florilor. Specialiștii recomandă produse precum Champion, Triumf sau Funguran, care se găsesc sub formă de zeamă de bordeleză. Acestea pot fi achiziționate din magazinele de specialitate sau din centrele de bricolaj.
De asemenea, mai sunt recomandate îngrășămintele sintetice, anorganice, chimice sau artificiale. Însă deși sunt mai accesibile ca preț și se găsesc în formulă mai concentrată, aceste soluții nu au un efect rezidual pozitiv și nu îmbunătățesc solul. Mai mult, unele dintre ele conțin insecticide, ceea ce ar putea dăuna în anumite cazuri.
Sursa: ego.ro