Ce să pui la rădăcina trandafirilor pentru a înflori de mai multe ori pe an

3

Trandafirii sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai populare flori din lume, datorită frumuseții lor deosebite și a parfumului dulce. De-a lungul secolelor, aceste plante elegante au captivat inimile oamenilor și au devenit simboluri ale dragostei și frumuseții.

Un vis al multor grădinari pasionați este de a vedea trandafirii lor înflorind pe tot parcursul anului. Iar pentru ca acest vis să devină realitate, trebuie să se țină cont de ingredientele trebuie adăugate în pământul florilor. Iată, așadar, ce trebuie să pui la rădăcina trandafirilor tăi.

Ce să pui la rădăcina trandafirilor pentru a înflori de mai multe ori pe an

O grădină plină de trandafiri este visul orcărui pasionat de grădinărit.

Dacă vrei să te bucuri de explozia de culoare și parfum a trandafirilor tăi pe tot parcursul anului, iată câteva recomandări extrem de utile.

Coji de banane

Cojile de banane sunt un ingredient excelent pentru trandafirii tăi. Datorită conținutului de fosfor, acestea vor ajuta la înflorirea plantelor. Pentru a te ajuta de cojile de banane, tot ce trebuie să faci este să le tai în bucăți mai mici și să le îngropi sub frunzele trandafirilor.

De asemenea, le poți marunți într-un blender, apoi adaugi apă peste ele, le lași 15 minute, iar ulterior poți aplica soluția direct pe sol sub trandafiri.

Lucerna

Și lucerna este o plantă cu proprietăți nutritive pentru trandafiri. Ea se adaugă direct în sol fie sub formă de făină de lucernă, fie de pelete.

Pentru tufele mari, se adaugă o cană din acest ingredient, iar pentru cele mici, jumătate de cană. De asemenea, poți adăuga în sol și un ceai de lucernă preparat prin înmuierea făinii sau a petalelor în apă.

Citește și: Ce să plantezi lângă trandafiri. Secretul pentru a avea o grădină frumoasă

Coji de ouă

Cojile de ouă sunt un ingredient bogat în calciu. Folosirea acestora la trandafiri va oferi florilor tale o rezistență deosebită și le permite să crească mai sănătoase.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi coji de ouă zdrobite în pământul de flori sau să le presari pe stratul superior de sol în jurul trandafirilor.

Zațul de cafea

Acest ingredient bogat în azot va ajuta trandafirii tăi să se dezvolte mai mult și mai frumos. Presară puțin la baza florii sau adaugă un pic într-o grămadă de compost pentru a ajuta la îmbogățirea solului.

Trebuie însă să fii foarte atent să nu folosești prea mult, întrucât o cantitate mai mare decât ar trebui va dăuna florilor tale.

Sursa: ego.ro

3 comentarii

  1. […] Trandafirii sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai populare flori din lume, datorită frumuseții lor deosebite și a parfumului dulce. De-a lungul secolelor, aceste plante elegante au captivat inimile oamenilor și au devenit simboluri ale dragostei și frumuseții. Un vis al multor grădinari pasionați este… Cititi mai multe aici: Ce să pui la rădăcina trandafirilor pentru a înflori de mai multe ori pe an […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here