Ține routerul Wi-Fi departe de aceste obiecte din casă pentru a avea un internet mai bun în locuință

1

Semnalul Wi-Fi este foarte important pentru noi, chiar dacă stai pe telefon sau muncești de acasă, te uiți la un film sau vrei doar să asculți muzică. Lumea este mereu conectată la internet și a devenit o necesitate. Sigur ni s-a întâmplat să avem probleme cu conexiunea la internet, clipurile video să nu se încarce, viteza internetului să fie scăzută, iar unele  dispozitive refuză să se conecteze.

Află față de care obiecte din casă trebuie să ții routerul la distanță.

Obiecte din casă care pot interfera cu semnalul routerului

În timp ce mulți dintre noi ne concentrăm pe schimbarea routerelor sau creșterea vitezei internetului, este important să ne dăm seama că uneori vinovații din spatele performanței slabe a internetului ar putea să nu fie routerul în sine, ci mai degrabă obiectele și factorii de mediu care îl înconjoară. Iată câteva obiecte din casă care ar putea interfera cu semnalul routerului.

Descoperă și: Unde trebuie să pui routerul de wifi pentru a avea internet mai rapid

1. Rezervoare de apă

Indiferent dacă aveți un acvariu sau un rezervor mare de stocare a apei lângă router, aceste recipiente mari de apă pot reprezenta o problemă surprinzătoare. Apa are capacitatea de a absorbi frecvențele radio, care sunt esențiale pentru transmiterea semnalelor Wi-Fi.

Când apa este prezentă în cantități substanțiale, poate bloca sau diminua în mod eficient puterea semnalului Wi-Fi. Acest fenomen nu se limitează doar la setările interioare, ci se extinde și la mediile exterioare, în special în timpul ploii, când picăturile de apă pot absorbi parțial semnalul, rezultând o acoperire redusă.

2. Obiecte metalice și oglinzi

 

Amplasarea routerului contează mai mult decât ați crede. Dacă routerul este poziționat lângă o oglindă mare sau alte suprafețe reflectorizante, semnalele pe care le emite pot sări de pe aceste obiecte, provocând interferențe. Această interferență poate duce la pierderea semnalului, iar dispozitivele încearcă să stabilească o conexiune stabilă, chiar și atunci când sunt aproape fizic de router.

3. Cuptoare cu microunde

Cuptoarele cu microunde sunt un element de bază în majoritatea gospodăriilor. Cu toate acestea, ele vă pot perturba și semnalul Wi-Fi datorită cantității mici de radiații pe care o produc. Cuptoarele cu microunde funcționează la o frecvență de 2,4 GHz, care se întâmplă să fie aceeași frecvență ca majoritatea routerelor Wi-Fi. Deci, atunci când încălziți pizza rămasă, este posibil să aveți o pierdere temporară a conexiunii pe anumite dispozitive.

4. Obiecte mari

Routerul dvs. ar putea fi o minune a inovației tehnologice, dar este, de asemenea, ușor dejucat de barierele fizice. Undele radio pe care le emite au o lungime de undă mult mai mică în comparație cu cele utilizate în transmisia radio tradițională, ceea ce înseamnă că își pierd rapid puterea atunci când întâlnesc obstacole. Pentru a asigura un semnal Wi-Fi fluid și robust, este esențial să mențineți o cale clară și neobstrucționată între router și dispozitive. Rezistați tentației de a vă ascunde routerul în spatele canapelei sau a altor obiecte mari.

5. Telefoane fără fir

În timp ce liniile fixe pot fi o amintire îndepărtată pentru unii, telefoanele fără fir sunt încă folosite în multe gospodării. În mod surprinzător, aceste telefoane funcționează adesea la aceeași frecvență ca și routerele Wi-Fi. Plasarea telefonului fără fir prea aproape de router poate duce la o conexiune lentă și probleme de interferență. Pentru a atenua această problemă, asigurați-vă că telefonul mobil este poziționat departe de router.

6. Dispozitive Bluetooth

Căștile fără fir, difuzoarele și alte dispozitive Bluetooth sunt o caracteristică comună în gospodăriile moderne. Cu toate acestea, apropierea lor de routerul dvs. poate afecta semnalul Wi-Fi. Cu cât păstrați mai aproape aceste dispozitive Bluetooth de router, cu atât este mai probabil să întâmpinați perturbări în conexiunea Wi-Fi. Pentru a menține un semnal stabil, țineți dispozitivele Bluetooth departe de router și asigurați-vă că nu interferează cu rețeaua Wi-Fi.

7. Dispozitive electronice

Poate părea contraintuitiv, dar nu toate dispozitivele electronice sunt compatibile în totalitate cu routerul Wi-Fi. Dispozitivele precum monitoarele pentru bebeluși și luminile fluorescente pot emite frecvențe care interferează cu semnalul dvs. Wi-Fi. Pentru a vă optimiza performanța Wi-Fi, încercați să păstrați routerul departe de orice dispozitive electronice care nu sunt conectate direct la acesta, arată iflscience.com.

Sursa: playtech.ro 

un comentariu

  1. […] Semnalul Wi-Fi este foarte important pentru noi, chiar dacă stai pe telefon sau muncești de acasă, te uiți la un film sau vrei doar să asculți muzică. Lumea este mereu conectată la internet și a devenit o necesitate. Sigur ni s-a întâmplat să avem probleme… Cititi mai multe aici: Ține routerul Wi-Fi departe de aceste obiecte din casă pentru a avea un internet mai bun în locui… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here