Culori și geometrie: combinațiile potrivite pentru locuință

0

Alegerea unei combinații de culori potrivite pentru interiorul casei, care să fie totodată relaxantă din punct de vedere vizual, nu este o sarcină facilă. Dacă îți plac tonurile vibrante în combinație cu formele geometrice supradimensionate și ai curaj să le folosești, decorarea casei devine o adevărată provocare.

Designer-ul german Lars Contzen, recunoscut pentru stilul său excentric din care nu lipsesc pattern-urile supradimensionate, ne ajută să înțelegem mai bine modul în care ar trebui să îmbinăm  culorile îndrăznețe cu geometria pentru a decora camerele.

Culori și geometrie – Lars Contzen

După ce a petrecut mulți ani experimentând și inovând în materie de design interior, Contzen a creat sistemul Colourcourage, care cuprinde diverse combinații cromatice din care vă puteți inspira. El consideră că designul reușit este o reacție la trend-urile culturale și spune că dacă nu am fi trăit în era internetului, ideile sale în materie de design ar fi fost cu totul altele. Iată ce ne propune Contzen:

lars00

– Nu te teme să folosești forme geometrice supradimensionate. Ele “măresc” încăperea și sunt mai puțin “riscante” decat pattern-urile mărunte, care pot fi iritante la vedere și “micșoreaza” spațiul. Este recomandat să te limitezi la un singur tip de grafică pe care să îl combini cu nuanța dorită.

– Culorile sunt responsabile pentru atmosfera din casă și pot influența starea ocupanților, deci trebuie să le folosești cu înțelepciune. Dacă te temi de nuanțe stridente, începe prin a face modificări simple în casă și nu te gândi că le faci pe termen lung. În timp vei avea tendința să experimentezi tot mai mult și să îți depășești limitele.

– Combinațiile de culori și pattern-uri sunt credibile doar dacă sunt concepute astfel încât să se completeze. Cu cât un element de design conține mai multă culoare sau modele geometrice, cu atât este mai important ca materialele din jurul său să i se potrivească. Scopul este ca aspectul final să arate natural într-o manieră constructivistă, iar locuința să devină un “ornament” fără ca suprafețele ei  să fie “de decor”.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: freshome.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here