Texturi și picturi murale, pereți cu personalitate

0

Sunt mii de nuanțe din care poți alege pentru a vopsi pereții casei, dar dacă vrei ceva deosebit, există texturi sau picturi murale pe care nici nu ştii că le cauți. Iată câteva sugestii pentru a oferi locuinței tale o alură specială, care să te reprezinte și să transforme spațiul într-o mică galerie de artă:

textura2

Unul dintre avantajele utilizării texturilor pentru pereți este că poți da casei o notă modernă fără a fi nevoit să schimbi mobila, parchetul sau diverse detalii de arhitectură. Panourile texturate pot fi atașate pe pereți după preferințe și colorate ulterior, deți mulți proprietari preferă versiunile “raw”(albe). În funcție de ceea ce ce ți-ai propus să obții, poți folosi texturi colorate strident, care să fie în ton cu unele accesorii sau piese de mobilier din casă.

textura3

Dacă spațiul este prea restrâns și preferi să nu folosești panouri texturate, poți crea iluzia unei texturi vopsind pereții în așa fel încât să se confunde cu decorul, mai degrabă decât să contrasteze. Pentru a obține efectul „faux painting” este nevoie de luciu și vopsele cu nuanțe diferite pe care să le combini astfel încât să creeze lumini și umbre. În funcție de culori și de presiunea aplicării vei obține efecte diferite în fiecare încăpere a locuinței. Pictează doar un perete în cazul în care consideri că nu ar fi potrivit să transformi camera integral și vei obține efectul de “tablou” supradimensionat.

textura4

Altă tehnică de pictură murală interesantă este acoperirea pereților cu forme geometirce sau elemente „trompe l’oeil” (iluzii optice). Aceste detalii dau profunzime spațiului, iar atmosfera din încăpere va deveni mai dramatică. Dacă nu vrei să apelezi la un designer de interior sau obișnuiești să modifici des aspectul pereților, poți folosi doar tapet sau stickere care imită picturile.

textura5

Pentru cei care preferă interioarele monocrome, texturile reprezintă o modalitate bună de a evita monotonia. Panourile albe texturate sau chiar denivelarea subtilă a pereților albi în forma dorită, fără a aplica ulterior culori, sunt o idee excelentă – pereții vor avea personalitate fără a ieși în evidență prea mult.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: freshome.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here