Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

0

Uneori, baia poate arată un pic a spital, de multe ori fiind albă sau cu foarte puține culori interesante. Sunt și băi în care intri și efectul este suprinzător. CasoTeca îți spune cum aduci culoare și energie pozitivă în baie.

Chiar dacă petreci doar câteva minute în baie, decorul din această încăpere are un impact mare asupra felului în care te simți când te trezești, când te pregătești pentru a merge la culcare sau orice alt moment pe care îl petreci acolo. și orice alt moment voi cheltui acolo.

Așa că, în loc de o baie plictisitoare, ordinară, de ce să nu ai una care plină de energie? De ce să nu ai o baie care are personalitate?  Iată câteva tehnici care te vor ajuta să adaugi culoare și elemente de energie pozitivă pentru baia ta.

Adaugă culoare

Primul lucru pe care îl poți face pentru a adăuga energie în baie este ă adaugi culoare.  Albul și nuanțele deschise sunt plictisitoare în timp, și chiar dacă fac o treabă bună să reflecte lumina, lucru util pentru spațiile mici, este puțini cam tern.

Cele mai multe dintre variante nu necesită lucrări majore. De exemplu, poți pune o perdea de duș, nouă, colorată, unele accesorii sau chiar un poster înrămat. Poți încerca și cu un covor cu modele arabe, destul de la modă acum.

Covoarele sunt o modalitate deosebit de ușoară pentru  a adăuga culoare și energie, deoarece acestea captează privirea. Încearcă un covor lung și îngust pentru a se potrivi o baie mică sau ceva mai mare în cazul în care ai mai mult spațiu.

Culoarea este o modalitate foarte bună de a adăuga energie într-o baie, deoarece atrage ochiul și influențează starea de spirit. Utilizează o vopsea viu colorată pe un cadru de oglindă sau adaugă un pahar roșu de plastic pe blat. Mai poți folosi și plante pentru mai multă culoare!

Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie
Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

Folosește modele

Energia înseamnă mișcare, care este adăugată unui decor cu ajutorul modelelor. Modelele te vor ajuta să creezi o linie vizuală în baie, în orice direcție. Într-un spațiu mai mic cum este baia, nu vrei să riști și să alegi un model copleșitor. Orientează-te spre modele mai mici, subtile.

Dacă dispui de un buget mai măricel, poți adăuga gresie sau faianță cu modele geometrice. Plăcile ceramice din ziua de astăzi sunt pline de culoare și vin într-o gamă largă de stiluri. Cu siguranță vei găsi unul care să ți se potrivească.

Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie
Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

Joacă-te cu texturile

Texturile sunt de obicei subestimate, însă acestea sunt o altă modalitate de a adăuga energie și de mișcare într-o încăpere, mai ales într-un spațiu mic precum o baie. Texturile pot face minuni pentru a sparge monotonia dintr-o baie complet albă.

Sigur, prosoapele și alte țesături te ajută să adaugi câteva texturi diferite. Dar, gândește-te că poți să adaugi și alte materiale, precum lemn sau piatră: o bancă de duș din lemn, o chiuvetă din piatră naturală, un blat de granit, rafturi din lemn, toate acestea te vor ajuta.

Gândește-te la modul în care se pot amesteca și combina diferite suprafețe și texturi. Poate vrei o vopsea specială pentru un aspect vintage sau retro pe dulapul cu medicamente sau rafturi din sticlă.

Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie
Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

Folosește obiecte și accesorii

Câteodată, energia vine din lucrurile mici: sticle de epocă pe un raft, câteva plante drăguțe într-un colț, poate o colecție de săpunuri lucrate manual sau scoicile pe care le-ai adunat în vacanțele la mare, puse într-un borcan.

Oricare ar fi acestea, aceste mici atingeri pot aduce într-adevăr un sentiment de energie și de personalitate într-o baie care pare anonimă. Acest lucru este valabil mai ales pentru chiriași, care nu au poate posibilitatea de a vopsi pereții, de a schimba baltul sau faianța și gresia.

Există ceva ce îți aduce aminte de mare sau poate de izvoarele termale din Japonia? Sau poate te gândești la o baie turcească sau la una nordică? Încearcă să găsești obiecte și imagini pentru baie care te duc cu gândul la un loc fericit, unde te poți relaxa. Amplasează obiectele în locuri strategice: pe un colț de blat, pe partea de sus a dulapului sau pe un raft/rafturi deasupra toaletei.

Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

Cum aduci culoare și energie pozitivă în baie

De ce să aduci energie în baie?

În cele din urmă, să aduci energie în baie înseamnă să descoperi ce anume îți dă ție energie. Poate îți place roșul, portocaliul sau obiecte de inspirație asiatică. Ce te face să te simți plin/ă de energie întreaga zi? Ce materiale și texturi îți place să atingi și să vezi? Toate aceste lucruri pot fi încorporate într-un loc căruia, de obicei, nu-i este acordată prea mare atenție.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here