Cum alegi cel mai bun boiler pentru nevoile tale

0

Accesul la apă caldă menajeră este imperios necesar. Prin urmare, în locuințele care nu beneficiază de alimentare cu gaz, bolierul constituie o soluție confortabilă, durabilă și accesibilă de a obține apă caldă menajeră.

Ești în căutarea unui boiler ideal pentru nevoile tale? Nu știi exact ce să alegi? Nu îți fă griji. Îți vom spune noi cum să alegi modelul potrivit.

Reține! Există câteva criterii principale care îți permit să alegi un boiler de calitate și ieftin. În primul rând, confortul, deoarece este important să te poți bucura de apă caldă atunci când ai nevoie de ea în timpul zilei.

Apoi, trebuie să ții cont de consumul de energie. Cu cât va fi mai mic, cu atât se va reduce și costul facturii la energie. Pe de altă parte, este bine să ții cont și de aspectul practic, care este un criteriu care contează mult atunci când alegi modelul potrivit, întrucât acesta trebuie să se adapteze locuinței tale și să fie ușor de folosit și întreținut.

Pe de altă parte, durata de viață utilă este un element important pentru alegerea celui mai bun boiler, deoarece cu cât este mai durabil șansa de a face economie de bani este mai mare. În plus, nu stai cu frică că în orice moment poți rămâne fără apă caldă fiindcă acesta s-a stricat.

Totodată, dimensiunea casei tale este un alt criteriu esențial pe care trebuie să-l ai în vedere. În general, un boiler eficient ar trebui să fie capabil să producă 40 de litri de apă caldă de persoană pe zi.

Dacă achiziționezi un boiler prea mic, vei reduce confortul, în timp ce dacă achiziționezi un boiler prea mare, riști să irosești apă pentru că nu vei consuma atâția litri cât încălzește boilerul.

Un alt factor de luat în considerare pentru a face cea mai bună alegere, este spațiul din casa ta. În funcție de cât de mare sau de mic e, poți opta pentru un model vertical sau orizontal, pe care îl poți monta pe perete.

Reține! Soluțiile pentru încălzirea apei sunt potrivite pentru majoritatea caselor moderne. Cu toate acestea, când îl instalezi în baie este foarte important să ții cont de spațiul de care dispui. De asemenea, ar trebui să reții că boilerele orizontale au nevoie de un spațiu mai mare decât modelele verticale.

În cele din urmă, este bine să știi că principalul inamic al boilerului este apa. Pare un lucru incredibil, dar este adevărat. Apa cu duritate scăzută provoacă coroziunea prematură a rezervorului, în timp ce apa prea dură dăunează rezistenței.

Pentru o durată de viață mai bună, asigură-te că verifici calitatea apei. Prin urmare, ar trebui să alegi un boiler cu un rezervor rezistent la coroziune sau un model cu rezistența protejată de o carcasă.

Odată definite toate aceste criterii, lucrurile vor deveni mai clare. În prezent, unul dintre cele mai folosite și mai ieftine soluții pentru încălzirea apei este boilerul electric.

 Succesul său se datorează ușurinței cu care se instalează și costului redus. În plus, în magazinele de specialitate există diverse modele, cele de ultimă generație reprezentând una dintre cele mai bune soluții pentru cei care sunt în căutarea unui boiler eficient din toate punctele de vedere.

Dacă ai o familie mare și vrei să te bucuri de cele mai noi tehnologii, poți alege un boiler ce dispune de control digital de autoînvățare. Acest tip de boiler este mai puțin costisitor și eficient și este capabil să analizeze obiceiurile unei locuințe și să genereze cel mai bun scenariu care îmbină economia și confortul.

Așadar, ce zici? Ești pregătit să achiziționezi un boiler electric pentru casa ta? Sau optezi pentru o pompă de căldură pentru a te bucura de apă caldă și, totodată, de căldură în casă? Dacă optezi pentru a doua variantă, îți dăm un pont. Fă-ți încălzire în pardoseală. Nu vei regreta! Alegeri inspirate îți dorim!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here