Cum alegi mobilierul pentru amenajarea unui apartament mic

3

Amenajarea unui apartament mic poate fi o bătaie de cap, însă în același timp te provoacă să identifici idei creative pentru eficientizarea spațiului disponibil. Dacă dorești să începi amenajarea apartamentului tău, însă nu ai inspirație, descoperă în cele ce urmează cum să alegi mobilierul potrivit, astfel încât să nu încarci inutil spațiul.

Mobilierul din bucătărie

În amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni este recomandat să ai în vedere alegerea unui mobilier înalt, cu dulapuri suspendate. În acest mod, vei obține mai mult loc pentru depozitare, fără să aglomerezi spațiul disponibil la sol. De asemenea, compartimentarea eficientă a dulapurilor este un alt truc care te poate ajuta să te bucuri de spațiul disponibil în bucătărie. De aceea, este bine ca fiecare raft să fie bine organizat, în funcție de lucrurile pe care dorești să le depozitezi.

Masa și scaunele – piese de mobilier importante în orice bucătărie– trebuie de asemenea alese cu atenție. Evită mobilierul din lemn masiv deoarece acesta poate încărca vizual spațiul. De exemplu, în ceea ce privește scaunele, poți alege scaune de bucătărie cu picioare subțiri, din material textil sau catifea.

Mobilierul din living

Livingul este, de obicei, zona din locuință dedicată relaxării, motiv pentru care este important să eviți aglomerarea spațiului cu mobilier inutil. Atunci când ai un living de dimensiuni mici, este recomandat să alegi un mobilier modular care să-ți ofere libertatea de a-l amplasa în funcție de spațiul disponibil. Totodată, nu uita să incluzi în amenajare și o canapea, lângă care să amplasezi o măsuță de cafea din lemn.

În ceea ce privește culorile, cu cât paleta de nuanțe este mai deschisă, cu atât te vei putea bucura de iluzia unui spațiu mai încăpător.

Mobilierul din dormitor

Dormitorul trebuie amenajat astfel încât să îți ofere posibilitatea de a te odihni peste noapte.

De aceea, încearcă să nu aglomerezi spațiul cu prea mult mobilier deoarece provoacă o atmosferă închisă și chiar claustrofobă, lucru care îți poate îngreuna somnul. Principalele piese de mobilier pe care ar trebui să le ai într-un dormitor mic sunt:

  • un pat;
  • noptiere clasice sau suspendate;
  • un șifonier care să îți permită depozitarea lucrurilor necesare

Dacă îți dorești un televizor în dormitor, însă nu vrei să încarci vizual spațiul cu o comodă, poți să optezi pentru un suport TV tip trepied sau chiar pentru un televizor suspendat pe perete.

Fiecare încăpere dintr-un apartament mic trebuie valorificată la maximum, iar primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a obține acest lucru este alegerea mobilierului potrivit. Inspiră-te din sfaturile prezentate în acest articol și amenajează-ți apartamentul într-un mod eficient.

3 comentarii

  1. […] Amenajarea unui apartament mic poate fi o bătaie de cap, însă în același timp te provoacă să identifici idei creative pentru eficientizarea spațiului disponibil. Dacă dorești să începi amenajarea apartamentului tău, însă nu ai inspirație, descoperă în cele ce urmează cum să alegi mobilierul potrivit,… Cititi mai multe aici: Cum alegi mobilierul pentru amenajarea unui apartament mic […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here