Cum alegi ușile de interior pentru a se potrivi ani la rând cu design-ul schimbător al locuinței?

1

Atunci când îți dorești ca locuința ta să se alinieze cu trendurile actuale, trebuie să ții cont de toate detaliile privind design-ul. Un rol foarte important aici îl joacă ușile de interior. Pe cât par de banale, pe atât sunt de importante atunci când vine vorba despre aspectul locuinței tale pe interior.

Există o serie de criterii de care trebuie să ții neapărat cont atunci când alegi ușile de interior. Nerespectarea acestora îți va demoda locuința în câțiva ani, iar acest lucru atrage o nouă investiție. Nu este suficient să ții cont de detaliile estetice. O ușă de interior bună este cea care întrunește mai multe condiții, de la calitatea finisajelor, siguranță și până la izolarea fonică și termică. Iată deci lista criteriilor pe care trebuie să le ai în vedere când achiziționezi ușile de interior:

  1. Izolarea fonică și termică

O ușă de interior reușește să izoleze termic o cameră atunci când are o grosime de minim 40 mm. În ceea ce privește izolația fonică, ea poate fi optimă doar atunci când ușa are minim 28db. Și materialul din care aceasta este făcută are un rol important. Recomandate aici sunt ușile din panou tubular, panou HDF, lemn stratificat și bineînțeles lemn masiv.

Nu sunt recomandate ușile din fagure de carton la capitolul izolație fonică.

  1. Tocul și accesoriile

O ușă de interior de calitate, care să se potrivească de asemenea peste ani și ani, este cea construită din materiale calitative, rezistente și nedeformabile. Balamalele, chiar dacă poate părea greu de crezut, au și ele rol estetic. Este recomandat să achiziționezi usi de interior cu prindere în minim 3 puncte – 2 prinderi a balamalei pe toc și una pe blatul ușii.

Indicat este să achiziționezi uși de interior cu balamale produse de producători renumiți, cum sunt ușile de la Porta Doors de exemplu.

  1. Uși de interior alese în funcție de stilul locuinței

După cum enunțam și anterior, ușile de interior trebuie achiziționate de preferat o dată și bine. De aceea, atunci când te prezinți la un magazin de specialitate pentru a face achiziția, ține cont de stilul locuinței tale. Cu siguranță vei mai face schimbări de-a lungul timpului, însă ușile trebuie să rămână imune.

Așadar, dacă în locuința ta predomină stilul minimalist, recomandat este să alegi o ușă cât se poate de simplă. În cazul în care construcția este una clasică, specialiștii îți vor recomanda una mai impunătoare, însă nu foarte încărcată.

  1. Culorile și finisajele

Trebuie să înveți cum alegi o ușă de interior în funcție de culori și finisaje.  Cele albe simple sunt recomandate pentru locuințele moderne sau purtătoare ale stilului minimalist. Cele cu decupaje din sticlă și tăblii se potrivesc mai degrabă într-o locuință clasică.

Atenție și la culoarea parchetului, un alt element din locuință pe care nu îl schimbi prea des. Poate fi o idee înțeleaptă să asortezi ușile de interior cu parchetul. Culoarea nucului, maroul închis sau cel deschis sunt în vogă în 2022.

Urmând toate aceste criterii, cu siguranță vei alege cele mai potrivite uși de interior pentru locuința ta!

un comentariu

  1. […] Atunci când îți dorești ca locuința ta să se alinieze cu trendurile actuale, trebuie să ții cont de toate detaliile privind design-ul. Un rol foarte important aici îl joacă ușile de interior. Pe cât par de banale, pe atât sunt de importante atunci când vine… Cititi mai multe aici: Cum alegi ușile de interior pentru a se potrivi ani la rând cu design-ul schimbător al locuinței… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here