Ce tipuri de peleți există și care sunt cele mai eficiente?

0

În momentul în care se alege un produs, se preferă cea mai bună variantă a sa, indiferent despre ce tip de produs este vorba. La fel este și în cazul peleților, mai ales că aceștia au rolul de a încălzi un spațiu destinat locuirii sau desfășurării a diferite activități de către oameni.

În plus, calitatea pe care o au peleții influenţează şi eficiența sistemului de încălzire, ceea ce poate avea un impact chiar şi asupra costurilor necesare pentru aceasta. Prin urmare, se recomandă să se folosească peleți potriviţi tipului de cazan utilizat.

Ce tipuri de peleți există pe piaţă?

În general, peleții sunt realizaţi din rumeguş şi alte deşeuri lemnoase, numai că în funcţie de tipul de masă lemnoasăfolosit în realizarea acestora, precum şi de alte criterii, cum ar fi dimensiunile lor, se pot clasifica în mai multe clase de calitate.

De exemplu, în ceea ce priveşte masa lemnoasă folosită, cel mai des se utilizează deşeuri de foioase sau de răşinoase. Dintre aceşti peleți, cei care sunt apreciaţi că fiind cei mai buni sunt peletii din rumeguş de răşinoase, tocmai datorită rășinii din componenţa lemnului, care are rol de liant şi care înlocuieşte nevoia de a folosi alte substanţe chimice. De aceea, o anumită cantitate de răşinoase se foloseşte chiar şi pentru obţinerea peleților de foioase.

Dimensiunile pe care le au peleții variază între 6 şi 8 mm în diametru şi 5-45 mm în lungime, cele mai mari dimensiuni fiind specifice uzului industrial. Acest lucru face ca depozitarea peleților să fie una facilă, deoarece nu au nevoie de un spaţiu foarte mare, special destinat acestora.

Care sunt clasele de clasificare pentru peleti?

Toate tipurile de peleti disponibile pe piaţă trebuie să îndeplinească cerinţe specifice, verificate şi recunoscute prin standardul european de calitate EN 14961-2. Conform acestuia, peleții pot fi clasificați în 3 clase de calitate, după cum urmează:

  • Clasa A1 – peleții care sunt încadraţi în această clasă sunt consideraţi peleți premium, care se adresează, în special, consumatorilor finali, mai ales din sectorul rezidenţial. Criteriile care îi definesc sunt puterea calorică ridicată şi cantitatea mică de cenuşă rezultată;
  • Clasa A2 – deoarece peleții din această categorie generează o cantitate mare de cenuşă, sunt recomandaţi pentru instalaţiile mari pentru producerea de căldură;
  • Clasa B – peleții din această categoriei sunt caracterizaţi prin deţinerea de impurităţi în compoziţie, care generează o cantitate foarte mare de cenuşă, iar puterea calorică este redusă.

Cei care îşi doresc să cumpere peleti de cea mai bună calitate, din clasa premium, realizaţi din deşeuri de răşinoase, pot alege magazinul online Tomibena. În plus şi preţurile practicate de acesta sunt unele avantajoase, în cazul cumpărării unei cantităţi foarte mari, clienţii bucurându-se de reduceri importante.

Drept urmare, peleții nu sunt numai o soluţie de încălzire ieftină, ci şi o alternativă ecologică la combustibilii tradiţionaliși care pot fi găsiţi în variate dimensiuni și cantități, pentru a se potrivi mai multor tipuri de sisteme de încălzire.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here