Cum amenajaţi cu buget redus

1

În momentul în care decideți să faceți câteva schimbări în interiorul locuinței trebuie să țineți cont de anvergura modificărilor pe care le doriți şi de bugetul pe care îl aveţi la dispoziţie. Problema bugetului este în permenenţă de actualitate. Recomandările şi în special ponturile pentru a realiza economii la amenajări şi, în acelaşi timp să se obţină şi rezultate bune (de funcţionalitate, confort şi estetică) sunt deosebit de importante.

Primul sfat este acela de a prospecta bine piaţa.

 

Căutaţi prin magazine şi broşuri ofertele cele mai convenabile, înainte de a face o achiziţie. Interesaţi-vă de promoţii şi oferte speciale din showroom-uri, cataloage, pagini de Internet şi reviste de specialitate.În ceea ce priveşte mobilierul, fie că aşteptaţi perioada lichidărilor de stoc, practicate de aproape toate magazinele, fie că alegeţi cu grijă din produsele cu mici defecte promovate la un preţ ca atare, veţi face o economie considerabilă la buget. Magazinele de tip outlet oferă colecţiile de decoraţiuni din sezonul precedent, la preţuri reduse de la 30 până la 70%. De asemenea, se pot propune preţuri reduse pentru produse care au fost despachetate sau descompletate pentru a fi expuse, produse returnate sau cu ambalaj deteriorate în urma transportului, etc.

Dacă vă simţiţi plictisit de decorul locuinţei sau numai a unei încăperi, prin simpla reorganizare, de exemplu, mutarea mobilelor, puteţi să obţineţi gratis ceva ce vă va da un sentiment de nou. Pentru a vă energiza suplimentar un element nou ca un accent poate fi soluţia, de exemplu, o opera de artă sau o piesă vintage. Mici modificări se pot realiza într-o după amiază, cu ajutorul autocolantelor sau a unor perdele noi. Dacă este însă vorba de montarea mobilierului sau zugrăveală este indicat să cereți ajutorul unui profesionist.
Există numeroase ponturi pentru fiecare funcţiune şi spaţiu din locuinţă, în parte. În bucătărie, în loc să schimbaţi mobilierul, puteţi să îl înlocuiţi doar o parte din el. Dacă structura corpurilor din bucătărie este în stare bună, puteţi pur și simplu să revopsiţi sau să schimbăm fronturile și blatul de lucru.

În dormitor puteţi îmbunătăți aspectul unui dulap vechi prin autocolant, ce se găsește în diverse modele și culori. Nu vă mai place patul? Îl puteţi revitaliza foarte ușor printr-o tăblie de pat creativă, pictată pe perete în culori acrilice. În living puteţi cu ușurință să faceţi un set de huse pentru canapele și fotolii. Acestea, asortate cu draperia sau cu un perete colorat, pot însufleți complet încăperea. În foarte multe cazuri într-o casă holul este neglijat.

Un tablou, o fotografie bine amplasată sau câteva pete de culoare îi vor contura o personalitate proprie. Camera copilului este probabil cel mai des amenajată într-o casă. Cel mic crește și preferințele i se schimbă. Fie că este vorba de o cameră cu un univers maritim sau cosmic, cu personaje din desene animate sau dinozauri, reamenajrea poate să fie făcută fără costuri foarte mari, cu ajutorul culorilor, a țesăturilor și a două-trei polițe amplasate exact unde trebuie.

Refolosiţi obiectele vechi

Înainte de a vă duceţi în magazine, aruncaţi totuşi o privire la vechile obiecte din locuinţă
la care intenţionaţi să renunţaţi sau la cele din pod. Refolosiţi tot ceea ce se poate, de la
mobilier până la accesorii. Dacă e cazul, recondiţionaţi-le. În cazul în care aveţi în
decorul actual lucruri folositoare, care nu se potrivesc însă noii viziuni de amenajare,
daţi-le o faţă nouă. De exemplu, vopsiţi mobilierul într-o culoare adecvată noului ambient sau aplicaţi pe el autocolant. Tot acum aveţi ocazia să-i imprimaţi o notă mai personală, fie pictându-l, fie decorându-l cu stickere speciale pentru mobilier. Puteţi, de asemenea, să schimbaţi mânerele şi butonii mobilierului cu unii noi putând achiziţiona astfel de accesorii independent de mobilă. Lampadarului actual îi puteţi oferi un facelift, schimbându-i abajurul.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here