Cum ar fi să locuiești într-o casă modulară cu design modern?

0

Atunci când dorim să achiziționăm o locuință ne gândim în primul rând ce fel de casă ne-am dori, mai eficientă din punct de vedere energetic dar și cum va arăta ca design. Am văzut până acum că există case tip container, case din cărămidă, case pe structură de oțel sau case de pământ. De acestă dată însă vă propun să analizați situația în care ați putea locui într-o casă modulară  care este eficientă energetic, ecologică, economică, cu design modern și mai ieftină ca preț; și nu în ultimul rând vă doriți o casă în care să vă simțiți acasă.

Despre casele modulare  pot spune că au devenit noua tendință în realizarea unei construcții, ce îmbină multiple avantaje de ordin estetic, economic, ecologic, dar și de eficiență energetică.

Toate elementele structurale respectiv modulele de bază și anexele sau modulele de extindere se pot înlocui unele cu altele și sunt compatibile între ele. Acest aspect permite posibilitatea customizării modulelor atât în configurație cât și în funcție de stil, o personalizare optimă la necesitățile și bugetul fiecăruia. Mai mult decât atât, o casă  modulară permite trecerea dincolo de pragul designului tradițional, adoptând un nou stil modern ca de exemplu cubism și modernism sau chiar futurism.

Un alt aspect este dat de prefabricarea acestor case. Se poate obține o calitate superioară unei construcții realizate pe șantier datorită utilajelor performante folosite în procesul de fabricație dar și a controlului calității mult mai eficient. Foarte important este și timpul de realizare redus, prin urmare un cost de producție mai scăzut față de o casă construită integral pe terenul aferent locației respective.

Casele modulare  sunt economice pentru că prefabricarea lor presupune o economie de timp și bani. Sunt eficiente energetic deoarece materialele folosite la izolații precum și accesoriile care se pretează unei astfel de case sunt similare cu, conceptul de casă pasivă. Datorită materialelor folosite în structura casei care pot fi integral ecologice dar și datorită deșeurilor mai puține rezultate din construcție, construcția este ecologică. În acest mod se pot realiza o multitudine de proiecte individuale, adaptandu-se oricărui stil arhitectonic și în funcție de imaginația fiecăruia. Casa modulară va fi concepută astfel încât să îți satisfacă optim necesitățile de spațiu de locuit. Poate fi extinsă treptat, pe masură ce nevoile tale se schimbă. Se pot încadra cu ușurință și în categoria caselor de calitate superioară pentru că cea mai mare parte a construcției se realizează în fabrică.

Cu toate aceste avantaje trebuie luat în calcul și un dezavantaj major care poate fi dat de costul transportării modulelor; în funcție de dimensiunile alese, modulele care vor forma casa pot avea un cost mult mai mare.

O astfel de casă  poate fi amplasată oriunde; poate fi așezată pe un vârf de munte, în mijlocul aglomerației urbane, undeva la țară sau poate fi o casă de vacanță la malul mării. Grație versatilității de care dă dovadă, se poate spune că nu se limitează doar la a construi o casă funcțională, ea este varianta ideală pentru a te simți acasă.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: eurohouse.us, amenagementdesign.com, archiengineering.com, architecture&design.com, archzine.fr

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here