Cum arată cea mai colorată stradă din Londra

0

Dacă ţi-ai planificat o vacanţă la Londra sau îţi vizitezi rudele, nu rata o plimbare pe cea mai colorată stradă din capitala Marii Britanii. Chiar dacă marele oraş te aşteaptă cu multe obiective turistice, nu-ţi pierde vrema prin muzee! CasoTeca a fost acolo şi îţi spune cum arată cea mai colorată stradă din Londra.

Cu siguranţă vei fii impresionat/ă de atmosfera oraşului, de arhitectură, de viaţa culturală, de cea de noapte. Totuşi, nu rata să vezi cum arată cea mai colorată stradă din Londra, acolo unde proprietarii caselor au vopsit faţadele în culori vibrante. Este vorba de Portobello Road, o stradă renumită a Londrei, acolo unde vei găsi magazine cu antichităţi, produse ieftine, suverniruri, dar vei putea savura şi o bere englezează la terasele din zonă. Şi nu e exclus să vezi şi câteva maşini de epocă!

Cum ajungi la Portobello Road

Cu siguranță vei vrea să te plimbi prin cel mai mare parc din Londra, și anume Hyde Park. Dacă ajungi acolo, e foarte simplu să ajungi pe Portobello Road pe jos. Nu-ți va lua mai mult de 15 minute. Și pentru că vrem să te bucuri și tu de multitudinea de culori, atașăm și o mică hartă.

portobello

Sâmbăta, Portobello Road este foarte aglomerat și asta pentru că aici amatorii de antichități vor putea găsi ceva pe gustul lor, numai bun de dus acasă drept suvenir. Tot aici în zonă, din 1996 are loc festivalul de film Portobello. În secolul al XIX-lea, aici se regăsea o piață de fructe și legume, iar prin anii ’40-’50 au început să apară și magazinele de antichități. Iar dacă nu vrei să te plimbi sâmbăta, atunci când e aglomerat, poți să te plimbi și duminica. Ce trebuie să mai știi este faptul că din Portobello Road sunt străduțe, la dreapta și la stânga, acolo unde vei putea vedea case vopsite de proprietari în culori diferite, și creează astfel un altfel de curcubeu.

Arhitectura caselor este în stil victorian, ceea ce ne transpune ușor în alte vremuri. Chiar dacă astăzi locul trăsurilor trase de cai a fost luat de mașini, nu este exclus să vezi câteva mașini de epocă. Iată mai jos o galerie foto care să te convingă să treci și pe Portobello Road, să vezi cum arată cea mai colorată stradă din Londra.

IMG_7426

IMG_7427

porto

porto2

porto3

porto4

porto5

porto6

porto7

porto8

porto9

porto10

porto11

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here