Cele mai importante invenții ale anului 2015 (II)

1

Vezi Cele mai importante invenții ale anului 2015 (I)

Invenţii în lumea măștilor

Masca pentru schi, casca cu holograme sau cea pentru câini sunt doar câteva dintre marile invenții ale anului 2015, care încearcă să-și facă loc pe piață și mai ales să găsească finanțare.

Masca de schi

masca de schi
masca de schi

Masca de schi cu imaginea mărită reprezintă una dintre principalele inovații ale anului trecut. RideOn este o mască de schi conectată la o realitate mărită, care face schiatul amuzant. Dacă sunteți un copil mare, casca vă permite să aruncați fulgi de zăpadă imaginari. Totul este conectat la bluetooth și wi-fi, ceea ce vă dă posibilitatea să filmați și să împărtășiți cu prietenii voștri imaginile.

HoloLens de la Microsoft

holoLens de la Microsoft
holoLens de la Microsoft

Google bate în retragere și Microsoft profită de aceasta pentru a lansa casca cu ochelarii care măresc imaginea, dar cu holograme. Fără tastatură și mousse casca se controlează doar prin gesturi și voce. Cu ajutorul HoloLens puteți recrea în direct și în talie reală obiecte 3D în fața dumneavoastră în hologramă precum în filmele science-fiction în care marii inventatori mișcă obiectele în fața lor. HoloLens vă va permite să jucați jocuri precum Minecraft în talie reală.

Thync, casca care modifică buna dispoziție

casca pentru buna dispozitie
casca pentru buna dispozitie

Rămânem la căști, dar schimbăm registrul și dispoziția. Thync este o cască capabilă să vă controleze dispoziția și să o schimbe. Ea este conectată la smartphone, aparat cu ajutorul căruia puteți varia intensitatea undelor care ajung la creier. Nu-i rău, nu-I așa? Într-o zi, poate se va ajungi să puteți schimba dispoziția vecinului pentru a-l face mai agreabil sau a femeii din față pentru a o face mai puțin acră. Pentru moment, Thync este destinat persoanelor care au suferit un traumatism cranian cu pierderi de memorie. Producătorul descrie casca drept un «mijloc de a depăși limitele noastre naturale».

Teddy Gardianul, care supreveghează copiii

Teddy Gardianul
Teddy Gardianul

Teddy Guardian este un Bluetooth conectat la smartphone. El supraveghează temperatura copilului, a camerei, la fel ca și gradul de oxigenare și ritmul cardiac. Un veritabil Bluetooth pentru părinții neliniștiți, dar nu numai. Creatorii săi s-au gândit și la spitale, unde poate fi conectat la wi-fi.

No More Woof, cască pentru câini

The Nordic Society for Invention and Discovery au găsit un mijloc de a comunica cu amicul vostru blănos. Este o cască care trebuie pusă pe capul câinelui și care va detecta semnalele electrice emise de către creierul său, informațiile primite fiind traduse în limbaj uman. Pentru a face rost de bani pentru a finanța proiectul, a fost lansată o campanie pe Indiegogo.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here