Cum construiți pereții unei locuințe verzi în cinci pași?

0
Locuinte verzi

Locuințele viitorului vor fi verzi sau nu vor fi deloc. Cel puțin asta prevăd directivele europene, adoptate și în legislația locală. Mai important este că dezvoltatorii și constructorii din România manifestă un interes din ce în ce mai mare pentru astfel de locuințe care să asigure un consum minim de energie sau care chiar să producă mai multă energie decât cea consumată.

O locuință verde implică o atenție deosebită în fiecare etapă de construcție. Proprietarii unei case tind să mai intervină de-a lungul timpului asupra ferestrelor, a acoperișului, a ușilor sau asupra  podelelor alegând produse superioare calitativ pentru a crește performanțele unei locuințe. Pereții, însă, în special cei exteriori, sunt elementul constructiv din structura casei care rămâne neschimbat pe toată durata de viața a unei clădiri. Dacă vă doriți locuințe verzi este foarte important să acordați o importanță deosebită calității pereților și a zidăriei.

casa

Cum construim pereți de cea mai bună calitate care să contribuie la o reducere considerabilă a costurilor de administrare într-o clădire? Vă prezentăm mai jos cinci sfaturi obținute de la producătorii zidăriei folosite pentru  prima casă pasivă înregistrată oficial în România. De altfel, blocurile de zidărie YTONG au fost utilizate recent și pentru construcția unei clădiri Plus Energy denumită M1 care face parte dintr-un proiect guvernamental german de identificare a celor mai bune soluții verzi pentru clădirile de locuit.

Citeşte şi Casa ecologică din pământ: confortabilă, accesibilă și efecientă energetic

  1. Verificați și comparați performanțele tehnice și alegeți soluțiile cele mai avansate!

Blocurile de zidărie de BCA au fost gândite încă de acum opt decenii pentru reducerea consumului de energie în spațiile de locuit. Pereții exteriori realizați cu produse premium din această categorie au cele mai bune performanțe termice la categoria produse minerale.  Multe produse premium sunt aflate în proces continuu de dezvoltare pentru a fi adaptate constant nevoilor care apar. O echipă formată din mai mult de 40 de persoane lucrează  special pentru  crearea celor mai bune soluții de zidărie YTONG. Produsul este primul de pe piața locală care a eliminat necesitatea utilizării unui strat termoizolator suplimentar pe fațadă. Puteți opta chiar pentru zidărie YTONG cu o grosime de până la 50 de centimetri pentru pereții exteriori.

stalpi

  1. Atenție la punțile termice!Placare punti

Punțile termice sunt zone unde apar diferențe de temperatură generate de cele mai multe ori de alăturarea a două tipuri de materiale, cu performanțe termice diferite. De exemplu, la intersecția unui stâlp de beton cu un perete de BCA primul element de construcție va avea mereu o temperatură mai redusă. Pentru eliminarea punților termice este recomandat să placați elementele din beton cu produse cu o structură similară zidăriei.

În cazul construcțiilor din BCA puteți opta fie pentru  aceleași produsede zidărie în  grosimi mici, fie pentru plăci minerale cu structură solidă precum Multipor pentru placarea stâlpilor sau a planșeelor. De asemenea, este important să știți că straturile grosiere de mortar facilitează formarea de punți termice, dar aveți posibilitatea de a alege și zidărie care se montează cu mortar în strat subțire. Blocurile de zidărie YTONG se montează cu un mortar special care se aplică în strat de doar 2 milimetri.

  1. Alegeți materiale naturale pentru beneficii pe termen lung!

Specialiștii obișnuiesc să recomande soluțiile de zidărie care permit peretelui să „respire”. Asta înseamnă că produsele folosite pentru realizarea peretelui să fie naturale și să permită schimbul de vapori cu exteriorul reglând în mod natural gradul de umiditate la interior. Un nivel optim de umiditate protejează sănătatea locatarilor și garantează durabilitatea construcției. Blocurile YTONG au în compoziție în principal nisip, apă și var fiind certificate ecologic atât de Romania Green Building cât și de instituții internaționale faimoase precum Cradle 2 Cradle.

  1. Economii încă din faza de construcție

Locuințele verzi nu asigură economii doar în faza de utilizare a unei clădiri, ci și în procesul de construcție. Alegeți acele soluții de pereți care se pun în operă aplicând metode eficiente. Montarea zidăriei cu mortarul în pat subțire este soluția oferită de YTONG pentru a asigura construirea unui perete drept, fără punți termice, iar aceasta reduce de opt ori consumul de mortar și de apă pentru îmbinarea blocurilor de zidărie. De asemenea, pierderile pe șantier în cazul produselor de zidărie sunt de circa 2%. Timpii de execuție sunt de două ori mai reduși, comparativ cu alte soluții de zidărie.

taiere xella_asset_475_1378px

  1. Optați pentru sisteme complete de zidărie!

Pe lângă produsele de zidărie propriu-zise, în realizarea pereților veți avea nevoie și de alte elemente precum buiandrugii. Dacă optați pentru achiziția acestor produse de la același producător veți beneficia de un perete monolit cu performanțe termice crescute care asigură un consum minim de produse de finisaj.xella_asset_1323_591px

zid

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here