Cum faci casa veche să pară nouă

Rașchetarea și lăcuirea parchetului va crea senzația de nou, metodă preferată înlocuirii treptate a parchetului cu alte variante care „nu dau bine“

0

Nu oricine își permite construirea sau achiziționarea unei case noi. Uneori, chiar și renovarea completă a locuinței pare un vis imposibil. Dacă bugetul este limitat, puteți să vă limitați doar la câteva transformări elementare, cu ajutorul cărora să oferiți un nou look casei tale.

O actualizare de decor într-o încăpere, apoi o altă actualizare în altă încăpere pot avea drept rezultat un haos total. Prin urmare, este necesar să concepeți un plan de amenajare riguros și să îl respectați până la final. Cel mai indicat este să stabiliți ce elemente de finisaj sau de decor „știrbesc“ imaginea casei și să încercați să le îmbunătățiți. Implicarea sau măcar sfatul unui arhitect nu trebuie neglijate.

Ușa de la intrare este un element-cheie care contribuie la „construirea“ imaginii exteriorului. Așadar, înlocuiți-o cu una nouă, dar în ton cu arhitectura casei. Același lucru este valabil și pentru ușile de interior.

Înlocuirea prizelor și a întrerupătoarelor pare aparent o chestiune minoră, însă poate avea un impact semnificativ în decor. Într-o casă veche, prizele și întrerupătoarele sunt murdare, uzate sau în stiluri și cu forme diferite. Dacă nu știți cum să le înlocuiți, apelați la un electrician autorizat sau folosiți-vă de tutorialele online. O altă variantă ar fi să le vopsiți sau să le „camuflați“ în decor. În cazul în care locuința este dotată cu alarme, termostate, detectoare de fum, le puteți înlocui și pe acestea.

Umpleți găurile de la cuie, vopsiți porțiunile cu pete, precum și suprafețele murdărite/pictate de copii.

Ce culori sunt recomandate pentru camera copilului

Zugrăviți încăperile mici în culori deschise și vesele. O paletă de culori fresh va ajuta casa să pară proaspată și mai luminoasă.

Luminați încăperile: fie acoperiți ferestrele cu perdele transparente, fie înlocuiți becurile arse, fie eliminați plantele care umbresc ferestrele… Ideea e să oferiți încăperilor cât mai multă lumină naturală, pe care să o suplimentați cu surse de iluminat artificial acolo unde este nevoie. Iluminatul spațiilor reprezintă o modalitate simplă de a face casa să revină la viață.

Rașchetarea și lăcuirea parchetului va crea senzația de nou. Decât să înlocuiți treptat parchetul cu alte variante care „nu dau bine“ împreună și care distrug imaginea unitară a decorului, mai degrabă reconditionați parchetul, mai ales dacă acesta este prezent în majoritatea încăperilor.

Covoarele murdare vor crea o imagine dezagreabilă a decorului. Pentru a avea acel feeling de nou-nout, faceți o vizită cu ele la o curățătorie sau înlocuiți-le cu altele noi.

Eliminați din decor lucrurile prea vechi, deteriorate sau inutile. Piesele de mobilier stricate, care dau un aer nu boem ca cele vintage, ci vechi și depășit, cutiile sau suporturile defecte, obiectele care nu mai sunt funcționabile intră la categoria „lucrurilor de prisos“. Prin urmare, este indicat să le eliminați din decor.

Confectionați huse, tapițerii și cât mai multe accesorii noi. Textilele au un important rol decorativ, putând schimba radical atmosfera dintr-o încăpere. Înlocuind accesoriile pentru ferestre și/sau cele pentru pat, veți aduce un plus de prospețime și culoare în decor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here