Cum interpretezi corect testul de sarcină. Ce înseamnă C și T pe test

1

Testul de sarcină este primul la care apelează femeile când bănuiesc că sunt însărcinate. Acesta detectează hormonii din urină și se găsește în orice farmacie, fiind la îndemâna oricui. Iată mai jos cum se interpretează acest test de sarcină și ce reprezintă c și t.

Ce înseamnă c și t la testul de sarcină

În momentul în care menstruația întârzie mai mult decât ar fi normal, femeile se gândesc că sunt însărcinate. Testul de sarcină este primul care le vine în minte, pentru că de-alungul timpului, s-a dovedit a fi sigur și eficient. Grețurile, oboseala și poftele necontrolate sunt semne ale sarcinii, însă numai un test de sarcină poate confirma aceste temeri, relatează ego.ro

Cum se folosește testul de sarcină

„Testul de urină este o metodă eficientă pentru a afla dacă ești sau nu însărcinată, având o acuratețe de aproximativ 97%. În plus, este ușor de folosit și nedureros.

Majoritatea testelor de sarcină funcționează după același principiu: detectează hormonul sarcinii, numit Gonadotropină Corionică Umană (HCG), din urină. La 6-10 zile de la fertilizare, după ce ovulul fertilizat s-a atașat de peretele uterului, HCG-ul numit hormonul sarcinii începe să circule în sângele și urina femeii”, explică medicul ginecolog.

Ce conține testul de sarcină

Testul de sarcină conține o bandă care absoarbe urina și poate identifica prezența sau absența HCG-ului din organism.

Un nivel de HCG mai mic de 5mlU/ml determină un test de sarcină negativ, în vreme ce femeile se pot aștepta la un test de sarcină pozitiv dacă au un nivel HCG >= 35mlU/ml.

Un lucru extrem de important, este acela că, testul de sarcină poate depista și o sarcină extrauterină. În plus, unele teste pot depista și cât de avansată este sarcina.

Ce influențează și ce nu influențează testul de sarcină

Nu influențează precizia testului:

 • contraceptivele
 • antibioticele
 • consumul de alcool

Medicamentele care conțin HCG pot determina un rezultat fals-pozitiv. De asemenea, pot cauza creșterea nivelului de HCG care pot influența rezultatul testului următoarele:

 • cancerul de sân
 • cancerul pulmonar
 • chistul ovarian
 • avorturile spontane

Când este indicat să se facă testul de sarcină

Medicii recomandă efectuarea unui test de sarcină la aproximativ o săptămână după întârzierea ciclului menstrual.

„Calitatea rezultatului este influențată și de perioada zilei în care faci testul. Medicii recomandă testarea dimineața, cu prima urină, atunci când concentrația de HCG din urină este cea mai mare.

În cazul în care nu se realizează corect, deși ești însărcinată, testul poate ieși negativ. Fie l-ai făcut prea devreme, fie nu l-ai realizat corect, așa cum scrie pe prospect.

În primul rând, asigură-te că testul nu este expirat sau a fost depozitat necorespunzător. Introdu capătul absorbant în proba de urină și respectă timpul indicat pe prospect”, mai explică medicul ginecolog.

Cum interpretăm testul de sarcină. Ce înseamnă c și t la testul de sarcină

 • o liniuță roșie(C) indică un test de sarcină negativ
 • două liniuțe roșii (C și T) indică un test de sarcină pozitiv.
 • dacă linia roșie nu apare deloc ori apare doar în dreptul simbolului T, atunci testul este invalid și trebuie repetat.
 • semnul C de pe testul de sarcină indică zona de control
 • semnul T indică zona de testare.

un comentariu

 1. […] Testul de sarcină este primul la care apelează femeile când bănuiesc că sunt însărcinate. Acesta detectează hormonii din urină și se găsește în orice farmacie, fiind la îndemâna oricui. Iată mai jos cum se interpretează acest test de sarcină și ce reprezintă c și t.… Cititi mai multe aici: Cum interpretezi corect testul de sarcină. Ce înseamnă C și T pe test […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here