Cele mai rare 5 flori din lume

4
Juliet Rose Flower
Juliet Rose Flower

Lumea florilor este fascinantă și incredibilă. Florile au deseori puterea de a ne vindeca, de a ne ridica starea de spirit și de a ne aduce un plus de optimism în viață. Din păcate, multe specii de flori rare din lume au dispărut deja din sălbăticie, mai exitând doar câteva exemplare care au reușit să fie salvate la timp.

Iată 5 dintre cele mai rare flori din lume:

1. Liana de jad

Liana de Jad
Liana de Jad

Aceasta este cunoscută pentru culoarea ei spectaculoasă de turcoaz, culoare care este foarte rar intalnită la o altă floare. Are formă de gheară și poate crește până la 3 metri lungime. Membră a familiei de mazăre și fasole, liana de jad este originară din pădurile tropicale din Filipine. Se bazează în principal pe lilieci pentru polenizare.

2. Cosmosul de ciocolată, floarea care miroase a ciocolată proaspătă

Cosmosul de ciocolată
Cosmosul de ciocolată

Fiind una dintre cele mai frumoase flori rare din lume, floarea de o culoare brun-roșiatică  emană un parfum bogat de ciocolată atunci când înflorește, de unde și numele său. Crește până la o înălțime de aproximativ 40 până la 70 de centimetri.

3. Orhideea Fantomă

Orhideea fantomă
Orhideea fantomă

Numită astfel datorită formei petalelor sale, se găsește în zone din Cuba, Florida și Bahamas. Planta este rară, deoarece este aproape imposibil de înmulțit. Nu are frunze, nu depinde de fotosinteză și nu își fabrică propria hrană. Orhideea Fantoma poate trăi în subteran ani de zile și poate fi găsită numai în pădurile din Cuba și o altă varietate în Florida. Florile emană un miros parfumat și înfloresc între lunile iunie și august.

4. Juliet Rose, cel mai rar trandafir din lume

Juliet Rose
Juliet Rose

Acesta nu este considerat doar una dintre cele mai rare flori din lume, ci și cel mai rar trandafir din lume, deoarece a fost nevoie de 15 ani pentru ca specialistul David Austin să cultive această floare în Anglia. În plus, l-a costat enorm de mult, 4,3 milioane de dolari pentru a face acest lucru. Un tip de trandafir de ceai, trandafirul Juliet are petale de culoarea piersicii și caisei. În plină înflorire, acestea se deschid pentru a dezvălui flori mai mici la interior.

5. Youtan Poluo, planta care înflorește o data la 3000 de ani

Youtan Poluo
Youtan Poluo

Descoperită de un fermier chinez pe nume Ding, care a găsit-o crescută printre țevile sale, iar mai târziu de un călugăr chinez, care a găsit-o sub mașina lui de spălat, misterioasa floare Youtan Poluo, nu are nume științific și este alcătuită din 28 de piese minuscule, flori mici și albe frumos mirositoare, care măsoară cam un milimetru. Floarea, este de asemenea, menționată în scriptura budistă.

Citește și: Clopoțelul roșu, planta cu flori ca niște trompete

Autor: Florentina Bancov

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here