Cum să cureți și să întreții plita incorporabilă

1

Majoritatea oamenilor preferă astăzi să folosească electrocasnice incorporabile, datorită numeroaselor avantaje oferite de acest tip de aparate. Înainte de toate, poți economisi spațiu și totodată obții un decor mult mai plăcut în bucătărie alegând să le folosești.

Cei mai mulți oameni aleg să folosească o plită incorporabilă mai ales datorită faptului că arată mai bine. Însă pentru ca aceasta să fie la fel de atrăgătoare chiar și după câțiva ani buni de la achiziționare, trebuie curățată și întreținută corect.

Despre cum să cureți și să întreții plita incorporabilă vorbim în rândurile următoare. Dacă tocmai ai cumpărat o astfel de plită și te întrebi cum ar trebui să o întreții corect, atunci articolul nostru îți oferă toate recomandările de care ai nevoie.

Iată cum se curăță și se întreține corect o plită incorporabilă:

Curăță plita după fiecare utilizare

Orice urmă de murdărie ignorată mai mult timp poate cauza pete aproape imposibil de îndepărtat.

De aceea este important să cureți plita după fiecare utilizare. În acest fel vei preveni acumularea de murdărie și grăsime pe suprafața acesteia.

Folosește o cârpă umedă pentru a șterge suprafața plitei ori de câte ori apar urmele de murdărie, ceea ce se întâmplă ori de câte ori gătim, iar dacă murdăria pare a fi mai serioasă, ai putea folosi o soluție specială de curățare pentru plite.

Nu folosi produse abrazive

Foarte multe persoane greșesc atunci când folosesc produse abrazive, sperând că în acest fel vor îndepărta mai ușor murdăria.

În realitate, aceste persoane fac mai mult rău decât bine. Majoritatea producătorilor, inclusiv pe piața de plite incorporabile Hansa, recomandă evitarea acestor produse. Drept urmare, la fel ar trebui să faci și tu!

Dacă vrei să ții departe zgârieturile imposibil de remediat, atunci produsele abrazive nu ar trebui să facă parte din rutina ta de întreținere a plitei cumpărate.

Nu uita de cuptor

Dacă deții o plită incorporabilă, cel mai probabil că ai în bucătărie și un cuptor incorporabil.

De altfel, dacă putem continua exemplul de mai sus, gama de plite recomandată are la dispoziție o ofertă la fel de generoasă de cuptoare incorporabile Hansa cu care fac o echipă foarte bună atât din punct de vedere al performanțelor oferite în timpul gătitului, cât mai ales în ceea ce privește designul.

Îți vom oferi acum un sfat care sigur îți va fi de mare ajutor pe termen lung: ori de câte ori cureți plita, nu uita de cuptor. Oferă atenție și acestui aparat, întreține-l corect și astfel vei reuși să îl păstrezi în cea mai bună stare pentru o cât mai lungă perioadă de timp.

Verifică frecvent componentele plitei

Din când în când trebuie să realizezi o verificare mai atentă a tuturor componentelor plitei. Mai precis, butoanele ar trebui adesea verificate și curățate dacă este cazul. În spatele lor se poate acumula destul de multă murdărie care nu numai că poate îngreuna funcționarea butoanelor, dar totodată poate reprezenta o sursă de bacterii.

Curățând în mod atent componentele plitei, te vei asigura că acestea vor rămâne funcționale pe termen lung, nu va trebui să le înlocuiești și totodată vei evita o mulțime de probleme de siguranță.

Nu ai reușit să pui în practică toate aceste sfaturi până acum? Cel mai probabil ai nevoie de o nouă plită incorporabilă. Noi îți recomandăm să cumperi o plită Hansa de pe Demax.ro. Nu vei regreta această decizie.

un comentariu

  1. […] Majoritatea oamenilor preferă astăzi să folosească electrocasnice incorporabile, datorită numeroaselor avantaje oferite de acest tip de aparate. Înainte de toate, poți economisi spațiu și totodată obții un decor mult mai plăcut în bucătărie alegând să le folosești. Cei mai mulți oameni aleg să folosească o… Cititi mai multe aici: Cum să cureți și să întreții plita incorporabilă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here