Cum să îndepărtezi oja fără să folosești acetonă. Trucul pe care îl poți folosi acasă

1

Manichiura unei femei este foarte importantă. Mâinile sunt cartea de vizită a oricărei doamne și domnișoare. Acestea trebuie să arate impecabil și să denote stilul de viață al fiecărei persoane, relatează catine.ro 

Atunci când nu ai timp să mergi la salon, specialiștii spun că trebuie să te ocupi singură de manichiura ta. Iată cum poți îndepărta oja fără să folosești acetonă.

Aceste trucuri simple te vor ajuta în situațiile în care ai rămas fără acetonă acasă. Unghiile nu vor avea de suferit, iar tu te vei putea ocupa de manichiura ta, spun specialiștii.

Dacă și tu ai fost pusă în situația de a-ți curăța unghiile, iar ulterior ai realizat că nu mai ai acetonă, atunci acesta este articolul potrivit pentru tine.

Cum poți îndepărta oja fără să folosești acetonă

Acetona este esențială când îți dorești să îndepărtezi oja cu rapiditate. Dar ce se întâmplă în situațiile în care rămâi fără ea. Specialiștii în frumusețe spun că există și alte trucuri prin care poți îndepărta oja chiar la tine acasă.

De altfel, unii specialiști spun că folosirea acetonei nu ar fi indicată. Uite ce se poate întâmpla în corpul tău dacă inhalezi vapori de acetonă. Cele mai recente studii au scos adevărul la iveală.

Poți să folosești spirt

Dacă te întrebi cum poți îndepărta oja fără să folosești acetonă, specialiștii te sfătuiesc să o înlocuiești cu spirtul. Spirtul sau dezinfectantul de mâini pot fi două modalități utile de a îndepărta lacul de unghii. Spirtul trebuie aplicat pe o dischetă sau un tampon de bumbac.

Lasă-l pe unghii să acționeze timp de aproximativ 10 secunde, iar apoi freacă ușor înainte și înapoi. Specialiști în frumusețe spun că acest truc te poate ajuta să-ți cureți unghiile cu ușurință.

Oțetul și sucul de portocale ar putea fi de ajutor

Pare greu de crezut, dar acest mix extraordinar te-ar putea ajuta să îndepărtezi oja de pe unghii. Conform publicației Martha Stewart.com, tot ce trebuie să faci este să amesteci oțetul tău favorit cu puțin suc de portocale.

Aciditatea acestor ingrediente te poate ajuta să ajungi la o soluție naturală de îndepărtare a ojei de pe unghii. Tot ce trebuie să faci este să înmoi o dischetă în această soluție, iar apoi să-ți freci unghiile timp de 10 secunde.

Încearcă să folosești sucul de lămâie

Nu doar oțetul și sucul de portocale pot face minuni, ci și sucul de lămâie, Ling Lin, expert în frumusețe, susține că sucul de lămâie poate îndepărta cu ușurință oja de pe unghii. Tot ce trebuie să faci este să tai o felie de lămâie și să o lași pe unghii pentru a acționa.

Ulterior trebuie să freci ușor cu o dischetă. Dacă oja nu este de cea mai bună calitate, aceasta ar trebui să se îndepărteze cu ușurință.

Unele persoane folosesc fixativul

Între experții în frumusețe există un mit mai vechi. Potrivit acestuia, fixativul te-ar putea să îndepărtezi oja de pe unghii, fără să fie nevoie să apelezi la acetonă. Pentru ca acest truc să funcționeze este necesar să te asiguri că fixativul este cu aerosoli.

Tot ce trebuie să faci este să dai cu fixativ pe o cotonetă, iar apoi să încerci să îndepărtezi oja cu aceasta. În scurt timp vei observa că oja de pe unghii dispare, iar tu te poți bucura de manichiura pe care ți-o dorești.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here