Trucuri utile care te ajută la curățenie, dar și la igienizarea obiectelor din casa ta. Ce poți băga la mașina de spălat și nu știai

1

Experții îți vin în ajutor și îți oferă o listă cu lucruri pe care nu știai că le poți curăța la mașina de spălat, relatează catine.ro 

Aceste trucuri utile te vor ajuta să ai mai multă grijă de lucrurile tale preferate.În plus, acesta este modul perfect de a te asigura că obiectele tale rămân intacte, într-o stare cât mai bună.

Piesele vestimentare se pot spăla cu ușurință la mașina de spălat.Totuși, acestea trebuie îngrijite în funcție de specificațiile fiecărui produs. Când vine vorba de curățarea altor obiecte, cum ar fi pernele și pilotele, lucrurile se schimbă radical.

Lucruri pe care nu știai că le poți băga la mașina de spălat

Experții în curățenie sunt de părere că nu orice lucru se poate curăța la mașina de spălat. Este ceva complet normal, având în vedere fragilitatea anumitor obiecte. Tot ei îți oferă sfaturi privind lucrurile pe care le poți curăța cu ușurință la mașina de spălat. Inclusiv jucăriile pufoase de pluș pot fi spălate la mașină, mai ales dacă se respectă instrucțiunile de pe etichetă.

Perne

Pe lista de lucruri pe care nu știai că le poți curăța la mașina de spălat se află pernele. Tot mai mulți oameni au început să-și spele pernele la mașina de spălat. Cu toate acestea, specialiștii în curățenie spun că ar trebui să fii foarte atentă la materialul din care acestea sunt confecționate.

Pernele care sunt confecționate din bumbac, poliester sau chiar fulgi nu ar trebui să intre niciodată în mașina de spălat haine. Acestea trebuie spălate în funcție de specificațiile de pe etichetă.

Dacă vrei să speli pernele la mașina de spălat, trebuie să încerci să pui cel puțin două. În felul acesta nu va exista suficient loc pentru ca pernele să se lovească și să se deterioreze. Poți încerca să pui pernele printre prosoape, acest truc te-ar putea ajuta să le păstrezi pentru mai mult timp intacte.

Pat de animale

Patul animăluțelor are nevoie de la fel de multă îngrijire din partea noastră. În funcție de dimensiunea acestuia, specialiștii în curățenie spun că acesta ar putea fi pus cu ușurință în mașina de spălat. Fie că animăluțul tău a avut parte de un accident în pat, fie că acesta s-a murdărit după folosire, important este să-l cureți cât mai bine.

Patul animăluțului tău nu trebuie schimbat imediat după ce s-a murădir. El poate fi curățat și folosit din nou. Uneori tot ce trebuie să faci este să speli doar husa părului. Cele mai multe produse vin deja cu instrucțiuni specifice de spălare, prin urmare ar fi bine să le consulți întotdeauna înainte de a lua o decizie.

Ce e important de reținut este faptul că ar trebui să cureți părul de animale înainte să pui pătuțul în mașina de spălat. Setează apoi temperatura și programul de spălare în funcție de specificațiile de pe etichetă. Îți oferim un articol și despre modul în care poți să cureți părul de animale din mașina de spălat.

Jucării pufoase

Jucăriile pufoase se află pe lista de lucruri pe care nu știai că le poți curăța la mașina de spălat. Ursuleții de pluș necesită mai multă atenție decât orice alte jucării. Jucăriile pufoase sunt în general mai fragile și mai ușor de deteriorat.

Atunci când vine vorba de curățarea lor se recomandă citirea instrucțiunilor de pe etichetă. De regulă este nevoie să folosești un program pentru haine delicate. Pentru a nu deteriora jucăriile copiilor este important să respecți instrucțiunile oferite de fiecare producător în parte.

Lavete din microfibră

Lavetele din microfibră fac parte dintre acele obiecte pe care uităm deseori să el curățăm așa cum trebuie. Aceste cârpe sunt folosite în procesul de curățenie, prin urmare necesită o atenție deosebită. O mulțime de bacterii pot rămâne prinse pe lavetele din microfibră după ce au fost utilizate.Curățarea acestora la mașina de spălat este foarte simplă.

Cel mai bine este să speli lavetele de microfibră singure, fără alte piese de îmbrăcăminte. În felul acesta te vei asigura că nu vei produce scame în plus. Se recomandă evitarea balsamului de rufe în cazul lavetelor de microfibră.

Totodată, specialiștii spun că ar trebui ales un program care să includă o temperatură cât mai ridicată a apei. În felul acesta te vei asigura că elimini toate bacteriile care s-ar putea afla pe lavete.

Geanta de la sală

Echipamentul de la sală se murdărește cu rapiditate. Acesta necesită o atenție deosebită ori de câte ori este curățat. Specialiștii în curățenie sunt de părere că inclusiv geanta pe care o folosești pentru depozitare poate fi băgată în mașina de spălat.

Geanta de sport se poate murdări de la praf, echipamentul folosit la sport și multe altele. Ce este important este să citești eticheta care se găsește pe aceasta. Totodată se recomandă folosirea unui detergent blând și excluderea balsamului de rufe. Balsamul de rufe ar putea deteriora geanta, în funcție de materialul din care este confecționată.

un comentariu

  1. […] Experții îți vin în ajutor și îți oferă o listă cu lucruri pe care nu știai că le poți curăța la mașina de spălat, relatează catine.ro  Aceste trucuri utile te vor ajuta să ai mai multă grijă de lucrurile tale preferate.În plus, acesta este modul… Cititi mai multe aici: Trucuri utile care te ajută la curățenie, dar și la igienizarea obiectelor din casa ta. Ce poți… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here