Cum să îți salvezi rimelul uscat. Trucul banal pe caree trebuie să-l știi pentru a putea folosi mai mult timp rimelul

0

Rimelul este unul dintre cele mai populare produse cosmetice, fiind nelipsit din trusa de machiaj a multor femei. Acesta conferă genei lungime și volum, însă există riscul ca, în cazul neutilizării pe termen lung, să se usuce. Înainte să te gândești să-l arunci, iată câteva trucuri care te pot ajuta să salvezi un rimel uscat!

Cum să îți salvezi rimelul uscat. Cât timp poate fi folosit după deschidere

Fiecare produs cosmetic are o anumită perioadă de valabilitate, iar în cazul acestor produse, valabilitatea se calculează din momentul deschiderii ambalajului. Acest lucru se datorează faptului că începând de atunci, produsul poate fi expus la microbi care pot compromite integritatea și siguranța sa.

În ceea ce privește rimelul, care vine în contact direct cu zona sensibilă a ochilor, este cu atât mai crucial să respectăm termenul de valabilitate. De obicei, pe tuburile de rimel putem observa un simbol cu 3M sau 6M, semnificând că produsul poate fi utilizat în siguranță timp de 3 sau 6 luni de la deschidere. Este recomandat să notăm data pe tub sau să lipim o etichetă pentru a ține evidența și a ști când trebuie să îl înlocuim.

Este adevărat că rimelul se poate usca în tub înainte de expirarea termenului de valabilitate, iar mulți aruncă produsul în acest caz. Totuși, dacă mai ai mult rimel în tub, merită să încerci să-l revigorezi pentru a-l putea folosi în continuare. Există câteva trucuri simple care te pot ajuta să transformi rimelul uscat într-unul cremos, astfel încât să poți folosi fiecare picătură din el până la ultima.

Descoperă și: Când expiră produsele de machiaj. La ce detalii trebuie să fii atentă atunci când le incluzi în trusa ta

Cum revitalizezi ușor un rimel care s-a uscat

Apa fierbinte

Poate fi o soluție rapidă pentru a revigora rimelul uscat, însă este adevărat că acesta se poate usca din nou dacă nu este folosit pentru câteva zile. Procesul este simplu: pui tubul de mascara într-un pahar cu apă fierbinte și-l lași acolo timp de aproximativ jumătate de oră înainte de a-l folosi. Apa caldă va ajuta rimelul uscat să se înmoaie și să devină cremos din nou.

Glicerină

O altă metodă eficientă pe termen lung este adăugarea de 2-3 picături de glicerină în tubul cu rimel. Glicerină se găsește în general la farmacii și poate restabili cremozitatea rimelului fără a-i afecta consistența sau pigmentul. Este un truc util pentru a prelungi viața rimelului și pentru a asigura că poți folosi fiecare picătură din el până la ultima.

Picăturile de ochi sau soluția pentru lentilele de contact

Sunt alte opțiuni care pot revitaliza un rimel uscat. Adaugă câteva picături direct în tub și amestecă folosind periuța, dar fără să o scoți complet din tub. Ai grijă să nu introduci prea mult aer, deoarece acest lucru poate crește riscul de contaminare cu microbi în recipient.

Apă micelară sau demachiant

Sunt alte ingrediente care pot reface textura cremoasă a rimelului. Totuși, trebuie să fii conștientă că în funcție de produs, acestea pot afecta rezistența rimelului. Dacă rimelul nu este rezistent la apă, adăugarea chiar și unei cantități mici de apă micelară poate reduce rezistența acestuia. Există posibilitatea ca după câteva ore să observi că rimelul începe să curgă sau să se fărâmițeze. În cazul rimelului rezistent la apă, riscul acestor probleme este mai mic.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here