Cum să-ți amenajezi bucătăria în funcție de nevoile tale

1

Bucătăria este locul unde trebuie să te simti relaxat, iar timpul petrecut aici trebuie să fie cât mai plăcut, indiferent dacă este vorba de gătit, de servit masa, sau pur şi simplu de socializat la o cafea, spune designerul de interior Natalia Beleva, fondator Cocoon Home.

 

Ca designer, pentru a propune un proiect de amenajare a bucătăriei, va trebui să am informaţiile necesare privind componenţa familiei (câți membri numără aceasta, dacă sunt și copii), care este stilul de viaţă (dacă obișnuiesc să gătească mult acasă, dacă obișnuiesc să primească vizite din partea prietenilor etc.) şi, desigur, care este bugetul disponibil în acest sens.

De exemplu, atunci când avem de-a face cu un cuplu care pleacă foarte devreme la birou şi se întoarce acasă seara târziu, care de obicei îşi petrece weekend-urile călătorind, care merge des la restaurant etc., nu este necesară o investiţie majoră în bucătărie.

Abordarea este, însă, diferită atunci când există o familie numeroasă, cu copii, care găteşte frecvent acasă ș.a.m.d., astfel că orice aspect trebuie planificat până la ultimul detaliu, cu organizare şi dotări de electrocasnice conform nevoilor acestora.

De asemenea, bucătăria este un spaţiu extrem de sensibil din punctul de vedere al finisajelor, deoarece temperatura este deseori mai mare decât în restul locuinţei, iar umezeala este la ea acasă, având în vedere cantitatea de aburi care se degajă în timp ce gătim.

Amenajarea acestei bucătării a fost făcută în stil clasic, feminin cu detalii aurii pentru a-i oferi acesteia un accent de personalitate. Frontul gri închis – un element din ce în ce mai folosit în ultima perioadă de către marii designeri – este prezent în multe bucătării de lux, oferind spaţiului un plus de eleganţă.

 

 

Mobilierul este confecționat din MDF vopsit, un material perfect pentru o încăpere în care avem, deseori, un grad ridicat de aburi şi umiditate. Asocierea acestuia cu blatul de cuarţ alb şi detaliile aurii folosite, aduc acel “touch” feminin, ce balansează întregul design al bucătăriei. Blatul (din cuarţ de calitate superioară) este foarte uşor de întreţinut, rezistă la zgârieturi, pete şi temperature înalte şi are o durată de viaţă foarte lungă, ceea ce justifică și costul acestuia.

Proprietara a dorit să redefinească aspectul bucătăriei pentru a da un aer modern, dar păstrând, în același timp, linia și stilul locuinței, astfel că ne-am axat, în primul rând, pe  materialele de înaltă calitate, care se întrețin foarte ușor și nici nu “obosesc” în timp.

“Dau prioritate fronturilor de la mobilier, care sunt vopsite, astfel că nu avem risc de exfoliere a acestuia, iar pentru blat și placarea peretelui am ales cuarț, care este foarte rezistent la zgârieturi, pete sau temperaturi înalte. Încă un plus, este reprezentat de etanșarea direct între blat și perete, rezultând un colț fără plintă, care favorizează igienizarea”, a mai explicat designerul.

Chiuveta, încastrată în blat, este practică și discretă din punct de vedere visual, iar pentru a economisi spațiul, am ales un cuptor electric, care are și funcție cu microunde, fiind așadar multifuncțional.

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here