Doză de inspirație internațională de la o casă de munte din Canada

Provocarea proiectului de realizare a casei era să țină cont de dorinţa proprietarilor de a avea o casă de vacanţă care să le permită practicarea comodă a sportului îndrăgit şi care să fie și un loc perfect de retragere atunci când vor îmbătrâni.

0

Proprietarii terenului care este plasat foarte bine pe o ridicătură ce domină întreaga vale Bromont din zona Quebec, sunt mari iubitori de schi.  În apropierea terenului se află o pârtie de schi, vizitată de mulţi amatori ai acestui sport din Montreal.

Provocarea proiectului de realizare a casei era să țină cont de dorinţa proprietarilor de a avea o casă de vacanţă care să le permită practicarea comodă a sportului îndrăgit şi care să fie și un loc perfect de retragere atunci când vor îmbătrâni.

Fiind firi deschise către lucruri noi, proprietarii tindeau spre o casă în primul rând confortabilă dar şi modernă, care să înglobeze numeroase soluţii inovative şi creative..

După mai multe căutări, au decis să apeleze la biroul de arhitectură „Luc Plante Architecture + Design”, pentru că aceștia au în spate numeroase proiecte interesante.

Casa are parter şi un etaj, și a fost gândită de arhitecţi sub forma unui joc interesant de înşiruiri de volume paralelipipedice care se disting foarte bine de la faţada principală, în timp ce faţada din spate este reprezentată de un imens perete exterior din sticlă.

Foarte interesantă este şi soluţia propusă de organizare a casei. Dacă deobicei livingul este plasat la parter şi dormitoarele la etaj, în cazul acestei case, o serie de dormitoare sunt la parter iar la etaj este livingul.

Dacă în cazul clasic, livingul se desfăşoară pe orizontală, deseori adoptându-se soluţia de open-space cu bucătăria în continuare. De data aceasta livingul este complet separat, un loc de refugiu, care se desfăşoară pe verticală, prin imensele deschideri vitrate şi înaltul coş de fum, foarte vizibil. Avantajul unei astfel de soluţii privind plasarea, forma şi ferestrele livingului este că ai ca o perspectivă pentru întrega vale, cu pârtia de schi , munţii şi pădure.

Alte avantaje ale casei constau în accesul direct la pârti de ski, existenţa unui antreu în care se poate lesne depozita echipamentul sportiv: schiuri, clăpari, sănii, etc… 

Bineînţeles că este și un şemineu, ce induce un sentiment de linişte dar şi de modernitate.  În vederea asigurării unei ambianţe plăcute şi calde la interior, dar şi elegantă, a fost folosit din abundenţă lemnul de esenţă nobilă de nuc american, atât la pardoseli cât şi la placarea tavanului. Pădurea de afară se continuă astfel şi la interior, decizia pentru această esenţă de lemn fiind luată şi pentru culoarea sa închisă, care imprimă decorului un plus de eleganţă.

Stilul ales pentru interior este unul minimalist, acesta fiind însă încălzit prin intermediul unor piese, cum este covorul din living sau operele de artă expuse.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here