Cum se fabrică mozaicul?

1

Mozaicul este și va rămâne un accent important pe care îl poți creea în căminul tău. Mozaicul nu va înceta niciodată să constituie un trend, așadar CasoTeca îți spune cum se fabrică mozaicul și de unde poți să-l procuri.

Primele exemple de mozaicuri decorative datează din anul 3000 Î.Hr și au fost găsite într-un templu din Irak. Din acel moment, civilizații din întreaga lume au folosit mozaicul în scop decorativ. Romanii l-au numit gresie individuală sau plăcuțe pătrate smălțuite, formate din bucăți mici de piatră, mărgele sau orice material care ar putea fi aranjat pentru a forma o imagine. Așa că, dacă aveți în plan să decorați baia sau bucătăria cu mozaic nu ezitați să îi contactați pe cei de la Fabrica de Mozaic pentru un rezultat ca la carte.

Acum câteva zile echipa CasoTeca a făcut o vizită la Fabrica de Mozaic din comunca Popești-Leordeni. Prima fabrică din România care a început în anul 2012 producția de mozaic ceramic. Inițiată cu fonduri europene şi pornind de la ideea de întreprindere cu rol social, compania a reușit să devină un business sustenabil și un loc de muncă pentru mai multe persoane care fac parte din grupuri sociale vulnerabile.

mozaic

 

În urma acestei vizite am descoperit cum Fabrica de Mozaic execută la comandă o gamă largă de plăci de mozaic din gresie, faianţă sau piatră naturală. Execuţia plăcilor de mozaic se face cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație, care asigură peformanţă şi produse de calitate la standarde ridicate.

 

Împreună cu câțiva angajați de la fabrică am construit o placă de mozaic. Un proces care la prima vedere poate părea simplu, dar fiecare pătrat de gresie trebuie atent verificat pentru a nu fi ciobit sau inegal în momentul în care a fost tăiat mecanic. Bucățile cu imprefecțiuni sunt date spre reciclare.

mozaic placa

 

 

„Aflați la finalul celui de-al treilea trimestru al acestui an, constatăm o creștere de 45% a cifrei de afaceri a Fabricii de Mozaic față de aceeași perioadă a anului 2014. Credem că această creștere a cifrei de afaceri se datorează faptului că în ultimul an am investit în activități de marketing și am lansat produse noi”, declară Simona Carobene, administrator al firmei.

mozaic

În prezent întreprinderea produce mozaic, plinte, contratrepte, realizează tăieturi unghiulare, incizii, debitări și profil antiderapant pentru trepte. Fabrica de Mozaic se află în localitatea Popești-Leordeni și are o hală de 300 de mp, cu o capacitate de producție totală de aproximativ 4500 mp pe lună, fiind dotată cu tehnologie cu utilaje italiene de ultimă generație.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here