Cum va arăta primul cartier Tesla din lume, independent energetic

1

Primul cartier Tesla e pe cale să fie construit. Dezvoltatorii din Australia au anunțat recent planurile pentru construcția primului “oraş Tesla” , care va reduce facturile locuitorilor. CasoTeca îţi prezintă cum va arăta primul cartier Tesla din lume, independent energetic.

Primul cartier de acest fel se va construi într-o suburbie din Melbourne, unde fiecare casa va avea un acoperiș solar și baterii Tesla Powerwall. Proiectul a fost salutat ca fiind unul dintre cele mai ecologice şi durabile evoluții din Australia. Şi pe bună dreptate.  Rezidenții care vor locui aici vor avea facturi la apă reduse cu 43%. În plus, panourile solare vor genera  atât de mulă de energie electrică, încât locuitorii îşi vor putea reîncarca mașinile electrice gratis.

tesla2 tesla3

Cum va arăta primul cartier Tesla din lume, independent energetic

Primul oraş Tesla din lume se numeşte oficial Yarra Bend, după numele râului Yarra, care trece prin apropiere. Suburbia va acoperi în cele din urmă 16,46 hectare de teren și va include 2.500 de locuinţe noi, cu o combinație de case unifamiliale. Primele 60 de case vor fi scoase în curând la vânzare, iar preţurile sunt pe măsură. Acestea sunt între 1,48 milioane de dolari și 2,1 milioane de dolari.

tesla4

Proiectat, dezvoltat și construit de grupul de firme de construcţii Glenvill, casele dispun de o gamă completă de caracteristici verzi. Nu numai că locuinţele pot genera şi stoca energia solară, dar comunitatea va avea de asemenea şi staţii de încărcare a mașinilor electrice. În plus, vor fi amenajate şi stații de iluminat eficiente energetic.  Clădirile sunt proiectate să reducă impactul acestora asupra mediului.

tesla5 tesla6

Cartierul va avea terase pe acoperiș, trasee de biciclete, terenuri de joacă, piste pentru biciclete, grădini întinse şi multe spaţii verzi pentru petrecerea timpului liber.

Cei care vor cumpăra locuinţe aici se vor putea muta anul viitor.

tesla7

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here