Cum vor arăta casele în viitor

0

Suntem înconjuraţi peste tot de noi tehnologii. Cine s-ar fi gândit acum 10 ani că vom ajunge să folosim telefoanele în alte scopuri decât doar pentru a vorbi? Lucrurile nu se opresc aici, iar tehnologia avansează şi acaparează noi teritorii. Unul dintre domeniile unde internetul va avea un rol major este chiar în construcţii. CasoTeca îţi spune cum vor arăta casele în viitor.

Raportul Ericsson ConsumerLab privind cele mai importante 10 tendințe de consum pentru anul 2016 arată, în primul rând, faptul că utilizatorii se așteaptă ca inteligența artificială să înlocuiască smartphone-urile și să permită interacțiunea nemijlocită cu obiectele din jurul nostru. De fapt, jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri chiar se așteaptă ca acestea să devină depășite în următorii cinci ani.

Tot prin telefon vom putea controla casa. 55% dintre utilizatorii de smartphone-uri cred că, în următorii cinci ani, materialele folosite pentru construcția caselor ar putea include senzori care să monitorizeze apariția mucegaiului, a infiltrărilor de apă sau problemele de electricitate care apar în timp. Astfel, s-ar putea să fie nevoie să regândim complet conceptul caselor inteligente, unde internetul este la fel de important precum ţevile sau instalaţia electrică.

De fapt, chiar şi aerul pe care îl respirăm ar putea fi conectat la internet. Astăzi, 54% din utilizatorii de smartphone-uri sunt foarte interesaţi de senzorii care optimizează cailtatea aerului dintr-o încăpere.

66% dintre cei care folosesc telefoanele inteligente mai cred că peste cinci ani va fi foarte obişnuit ca o casă să folosească internetul pentru reglarea calităţii aerului, a ventilaţiei şi a ferestrelor, mai arată studiul Ericsson.

Şi vom putea face mult mai multe. Senzorii din viitoarele case inteligente vor putea reflecta schimbările din exterior. 64% dintre utilizatori cred că în următorii cinci ani imobilele vor imita condiţiile de luminozitate din exterior. Fiecare cărămidă va oferi informaţii care vor permite caselor să simtă mediul înconjurător şi să se adapteze la condiţiile schimbătoare.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here