O curăţenie perfectă după sărbători și nu numai: cum să îți igienizezi locuința corespunzător la început de an

1
dyson aspirator
Dyson

Sărbătorile au trecut, a fost frumos dar acum casa nu arată prea bine. Au fost multe petreceri, multe activităţi, mese festive. S-a gătit mult şi bucătăria a avut mult de suferit, suprafeţele sunt pline de pete. Trebuie să ne concentrăm pe curăţenia în dining şi living unde a fost montat bradul de Crăciun şi în urma căruia au rămas multe resturi. Nici aparatele electrocasnice nu arată grozav, vesela, deşi a fost des spălată, necesită o curăţare mai aprofundată iar mobilierul este plin de praf care se ascunde în locuri greu accesibile.

O soluţie sigură: Aspiratorul vertical Dyson V12 Detect Slim Absolute

Dyson V12 1
Dyson V12 1

Asigură-te să ai la dispoziţie un instrument de lucru perfect adaptat nevoilor casei tale, performant şi eficient, suficient de puternic pentru a face față unei curățenii ample, care să te ajute să cureţi locuinţa şi în zonele greu accesibile. Noi îţi recomandăm în acest sens Aspiratorul vertical Dyson V12 Detect Slim Absolute care îndeplineşte cu brio toate condiţiile menţionate şi, în plus, datorită accesoriilor şi inovaţiilor cu care este înzestrat te ajută să realizezi o curăţenie perfectă într-un timp record.

În primul rând, tehnologia fără cablu a asipratorului face mai ușoară curățarea podelelor, a locurilor greu accesibile, a mobilierului tapiţat şi saltelelor. Capătul de curățare cu iluminare ajută la detectarea zonelor murdare şi a celor cu praf, iar periile cu filamente moi de nylon extrag cu uşurinţă murdăria din covor sau mochetă, sporind astfel considerabil eficienţa în procesul de curăţenie.

Este ştiut faptul că praful este inamicul numărul unu în casă şi trebuie să ne îndreptăm în primul rând atenţia către eliminarea sa. Aspiratorul vertical Dyson V12 Detect Slim Absolute prezintă un motor digital puternic care aspiră o cantitate mare de praf microscopic şi resturi mari într-un timp scurt. În plus, firele de filamente de carbon negre, antistatice, extrag praful fin de pe podelele dure.

Mai mult decât o simplă curăţenie de weekend

Este mult de lucru la curăţenia după sărbători şi dacă dorești să fii eficient, cel mai bine este să începi prin a face un plan de bătaie. Ține minte că aceasta nu este o simplă curățenie de weekend și că este necesar să-ți rezervi o zi pentru ea, chiar dacă locuiești într-un apartament mic.

Organizarea este elementul cheie şi trebuie să te asiguri că nu vei prelungi curățenia până în orele târzii ale nopții și că nu va trebui să o continui în zilele următoare.

Plănuiește atât ordinea etapelor, cât și pe cea în care vei curăța camerele. O metodă eficientă este să începi cu livingul, deoarece este cea mai spațioasă cameră și probabil petreci cel mai mult timp în ea. Nu uita să ștergi bine electronicele și electrocasnicele, precum televizorul, computerul, boxele etc. De asemenea, caloriferele, prizele, întrerupătoarele, pardoselile, covoarele, mochetele și tapițeria (canapelele, scaunele, fotoliile), texturile şi suprafeţele diverse (sticla, inoxul, lemnul sau ceramica).

Dacă te încumeți, poți da jos cărțile de pe rafturi pentru a șterge și praful depus în spatele lor. Totuși, e bine să faci acest lucru progresiv.

Pregătirea camerelor înainte de curățenie

În timpul curățeniei, o mare parte din praful pe care crezi că îl elimini se depune rapid înapoi pe suprafețe. De aceea, specialiştii în curăţenie recomandă ca în timpul uneia de amploare, este de preferat să deschizi larg ferestrele, pentru a aerisi cât mai bine camerele și pentru a elimina cât mai mult praf şi alte particule microscopice, iar dacă este prea frig afară, să încerci să aerisești fiecare cameră cel puțin 15 minute după ce ai terminat curățenia în ea. Toate aceste recomandări nu mai sunt necesare în cazul Aspiratorului vertical Dyson V12 Detect Slim Absolute. Acesta este dotat cu un dispozitiv complet etanş care captează 99,99% din particulele microscopice şi alergeni, chiar şi pe cele de dimensiuni foarte mici.

Tot acum trebuie să elimini obstacolele care pot sta în calea unei curățenii adecvate – piese mici de mobilier (scaune, taburete, mese de cafea), covoare mici și toate obiectele decorative de pe rafturi (bibelouri, figurine, casete etc.). Toate acestea pot fi depozitate pe un hol până când termini de curățat camera respectivă.

Dyson
Dyson

Time is money

Cu siguranță, timpul este foarte important pentru fiecare dintre noi, iar curăţenia după sărbători poate dura chiar și o săptămână dacă nu apelăm la soluţii eficiente. Este cunoscut cât timp pierdem în cazul unui aspirator cu fir pentru a-l muta în diferitele prize din încăperi sau pentru a ne asigura că firul este destul de lung pentru a avea acces în colţurile casei, mai ales în cazul unor încăperi mari. Acest lucru nu mai este însă o problemă în cazul Aspiratorului vertical Dyson V12 Detect Slim Absolute care este fără fir. Faptul că este vertical şi cu o greutate mică ajută, de asemenea, în activitatea de curăţenie, fiind mai uşor de manevrat şi, implicit, consumul de timp este mai mic.

La curăţenie este necesar să se aspire cu atenție pardoseala, covoarele și suprafețele de sub mobilier. Pentru un aspirator obişnuit, specialiştii recomandă folosirea de  duze speciale pentru a ajunge în colțuri și a îndepărta și pânzele de păianjen. Înlocuirea acestora cere, de asemenea timp, fapt ce nu mai este necesar în cazul Aspiratorului vertical Dyson V12 Detect Slim Absolute. Nu mai puţin important este faptul că acest aspirator se depozitează în stația de încărcare montată pe perete, fiind astfel pregătit în orice moment pentru următoarea curățenie.

dyson
Dyson

un comentariu

  1. […] Sărbătorile au trecut, a fost frumos dar acum casa nu arată prea bine. Au fost multe petreceri, multe activităţi, mese festive. S-a gătit mult şi bucătăria a avut mult de suferit, suprafeţele sunt pline de pete. Trebuie să ne concentrăm pe curăţenia în dining şi… Cititi mai multe aici: O curăţenie perfectă după sărbători și nu numai: cum să îți igienizezi locuința corespunz… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here