De ce nu e bine să pui magneți pe frigider

1

Fiecare casă are probabil cel puțin un magnet pe frigider. Oamenii fie îi cumpără din zonele pe care le vizitează, fie îi primesc de la oamenii dragi, un lucru este cert însă. Specialiștii explică de ce nu e bine să pui magneți pe frigider și cum poate dăuna acest mic detaliu aparatului tău.

Magneții de frigider sunt haioși. Au diferite forme, provoacă amintiri și dau culoare fiecărei bucătării. Cu toate acestea, există și un mare dezavantaj al magneților lipiți pe frigider.

De ce nu e bine să pui magneți pe frigider

Magneții pot dăuna însă aparatului electrocasnic. Dacă ai un frigider de câțiva ani, cel mai probabil acesta nu are protecție suplimentară în privința undelor magnetice. Astfel, câmpul magnetic produs pe ușa frigiderului este îndreptat spre mijlocul aparatului, exact în locurile în care sunt păstrate alimentele.

Specialiștii susțin însă că frigiderele moderne au o astfel de protecție, dar tot trebuie să ai grijă la ce fel de magneți folosești pe ușa frigiderului.

În locul în care aceștia sunt amplasați se poate decolora foarte ușor ușa frigiderului. În jurul magnetului se va forma și o pată galbenă. Specialiștii recomandă să schimbi adesea locul magneților, dar să și speli mai des ușa aparatului electrocasnic.

Ai mare grijă atunci când muți magneții să nu zgârii ușa frigiderului. Pentru a se evita o astfel de problemă, cel mai bine este să folosești magneți mici, ușori, în cazul în care ești prea atașată de ei și nu poți renunța la acest obicei.

Vezi și: Tips&tricks: cum să îți cureți în mod corect frigiderul

Magneții pot crește riscul de infarct

News.bbc.co scrie că în urma unor studii făcute la Universitatea din Zurich, magneții de pe frigider sunt confecționați și cu ajutorul unor metale care cresc riscul de infarct, mai ales în cazul oamenilor care suferă deja de boli cardiace.

Magneții obișnuiți au de regulă o culoare gri, mată și sunt mai puțini dăunători. Există însă și magneți care sunt realizați din neodim în combinație cu fier și bor. Aceștia sunt mult mai strălucitori, dar care sunt periculoși pentru sănătatea organismului.

Tot sursa menționată mai sus spune că dacă o persoană cu stimulator cardiac se apropie la mai puțin de 3 cm de un astfel de magnet, mecanismului aparatului instalat la inimă se poate strica și poate interveni infarctul. Aceste rezultate sunt susținute de un studiu realizat pe pacienți cu probleme cardiace, care au montate astfel de aparate.

E bine de știut însă că magneții obținuți din fier sau ferită, care au o culoare cenușie mată și o putere magnetică scăzută, nu reprezintă o problemă pentru sănătatea organismului.

„Medicii ar trebui să avertizeze pacienții cu privire la riscurile asociate cu acești magneți. Recomandăm, de asemenea, ca ambalajul să includă informații despre riscurile potențiale”, a declarat cercetătorul principal al studiului Thomas Wolber.

Cu toate acestea, magneții de frigider nu sunt singurii care ar putea produce probleme de sănătate. Acești tip de magneți sunt din păcate incluși și în telefoanele mobile sau în insigne. Cu toate acestea, reprezentanții Fundației Inimii din Marea Britanie au declarat că dispozitivile medicale au mecanisme de protecție. Acestea sunt menite să țină la distanță fluctuațiile magnetice.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here