Tips&tricks: cum să îți cureți în mod corect frigiderul

2

Când ai curățat ultima dată frigiderul? Sigur, toată lumea are timp pentru a șterge niște muștar vărsat sau a arunca o pungă de varză udă.

Ai mereu grijă să verifici când expiră alimentele sau ești fermă în depozitarea mâncării. Cu toate acestea, orice mică igienizare este o victorie. Află cum să cureți corect frigiderul pentru ca mâncarea ta să fie în siguranță.

Uneori ești atât de ocupată încât trebuie să te programezi pentru îngrijirea personală, dar trebuie să ști că și mini-ședințele de curățare a frigiderului sunt o realizare uriașă. Cu toate acestea, specialiștii recomandă să-ți faci timp pentru a curăța în profunzime cel mai mare aparat din casă.

Cum să cureți corect frigiderul

Pentru a opri răspândirea bolilor de origine alimentară, ia în considerare să-ți faci timp pentru o curățare în profunzime la fiecare trei luni. Acest proces poate fi copleșitor, mai ales dacă ai o familie mare și o mulțime de alimente uitate în frigider. Din fericire, specialiștii ne pot ghida pentru a obține curățarea adecvată, scrie thelist.com.

Află de asemenea cum să păstrezi legumele proaspete în frigider mai mult timp cu prosoape de hârtie.

Începe cu curățări mai mici și mai rapide

Curățenia generală va fi mai ușoară dacă ai făcut pași mai mici pentru a menține lucrurile organizate. Dacă nu te organizezi la timp, curățarea completă a frigiderului poate dura ore întregi.

  1. Curăță orice scurgeri

O primă regulă de bază excelentă: curăța imediat orice scurgeri. Acele picături de vin roșu pot părea minore, dar interiorul ușii frigiderului poate fi pătat și lipicios după câteva zile. Scapă aceste mizerie imediat. Pentru a preveni scurgerile ulterioare, investește în niște cutii de depozitare adecvate, în loc să ai încredere în ambalajul subțire al unui produs.

2. Planifică o zi pentru aruncarea alimentelor vechi

Un alt obicei bun este aruncarea săptămânală a alimentelor vechi. Planifică o zi, în fiecare luni sau vineri seara, de exemplu. Când vine acea zi, vezi ce mai e bun prin frigider. Dacă un articol putrezește, miroase, și-a schimbat textura, e umed, decolorat sau nu este apetisant, aruncă-l. Acest lucru va economisi mult timp atunci când este timpul pentru curățarea profundă și va crea mai mult spațiu în frigider pentru delicii noi și gustoase.

Vezi și: Ai un frigider urât? 4 metode ieftine să-i dai o nouă înfăţişare

Pregătește-te pentru curățenia mare

Când vine timpul pentru o curățare profundă, asigură-te că ești pregătit cu materialele adecvate. Oțetul este un spray de curățare excelent, complet natural, non-toxic, este atât de acid încât elimină murdăria cu ușurință.

Ține și niște bicarbonat de sodiu la îndemână. Poate fi combinat cu oțet pentru a face un scrub pentru petele mai dure. Apoi, ia niște bureți, prosoape, prosoape de hârtie.

Aruncă mâncarea expirată

În primul rând, aruncă orice fel de mâncare expirată. Dacă ai ținut pasul cu programul săptămânal, nu ar trebui să fie prea mult! Apoi, scoate tot ce se află în frigider, inclusiv rafturi și treci la curățarea lor temeinică.

Pulverizează toate rafturile cu oțet și șterge-le cu un prosop sau un burete, frecând cu oțet și soluție de bicarbonat de sodiu, dacă este necesar.

2 comentarii

  1. […] Când ai curățat ultima dată frigiderul? Sigur, toată lumea are timp pentru a șterge niște muștar vărsat sau a arunca o pungă de varză udă. Ai mereu grijă să verifici când expiră alimentele sau ești fermă în depozitarea mâncării. Cu toate acestea, orice mică igienizare… Cititi mai multe aici: Tips&tricks: cum să îți cureți în mod corect frigiderul […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here