Decorul natural de Crăciun inspirat de crăciunițe

2

Decorațiile naturale sunt la mare modă în 2020. Designul interior își întoarce privirea către plante și materiale naturale ca accesorii potrivite pentru a oferi casei o atmosferă prietenoasă și confortabilă ce invită la relaxare. Toamna și iarna sunt anotimpurile când crăciunițele ajung la modă. Ele devin un accesoriu esențial în definirea stilului interior.

Experții de la Stars for Europe expun mai jos diferite stiluri în care crăciunițele sunt folosite ca părți esențiale ale decorului.

Un stil de viață verde

Așează-te și relaxează-te. Camera înverzește chiar sub ochii tăi. Plantele și alte materiale naturale joacă un rol esențial în modelarea trendului actual spre un stil de viață verde. O pădure de iarnă le oferă iubitorilor de natură o diversitate aproape infinită de crenguțe, conuri și alte materiale naturale, atât de populare și de frumoase în rolul lor de accesorii decorative festive.

Craciunițe

O masă rustică din lemn, ziduri goale în culori subtile și un brad nedecorat, toate alcătuind împreună un fundal perfect în contextul festiv. Starurile acestui decor vor fi crăciunițele și accesoriile în culori aurii, roșii și argintii.

Stil verde modern cu o nuanță de vintage: tonurile de verde-deschis au un efect natural ce creează o atmosferă calmă și relaxantă. Iar culorile intense ale crăciuniței oferă un contrast plăcut cu natura moartă a iernii.

Împreună cu împletiturile clasice dintre ramurile de brad și conuri, crăciunițele oferă un accent superb și radiant.

Brăduții puși în fața unui panou cu un peisaj natural exterior aduc înăuntru plăcerea naturii. Crăciunițele în ghivece din ratan întăresc senzația festivă a iernii, în timp ce globurile argintii, conurile și cadourile împachetate sunt simbolul Crăciunului.

Vezi și 12 flori pe care trebuie să le ai de Crăciun

Căldura sezonului festiv

Adu armonie căminului pe timp de iarnă și umple-l cu spiritul unui Crăciun călduros. Culorile calde și tonurile pământii pot transforma împreună căminul tău într-o oază de liniște ce invită la relaxare și desfătare. Un ghiveci în formă de bol cu crăciunițe crem-auriu pus alături de crengi de brad și flori uscate alcătuiesc o imagine naturală și fermecătoare.

Crăciunița crem-auriu merge cel mai bine într-un ghiveci simplu, gri, pe o scară din lemn, împreună cu una sau două lumânări și câteva flori uscate. Acest aranjament, împreună cu jocul de umbre, creează un efect calm și subtil ce radiază în toată camera.

Florile uscate sunt în vogă acum. Desenele cu teme botanice decorează pereții, însă să nu uităm de adevăratele plante – cele vii. Iarna, o crăciuniță crem-auriu se amestecă cu orice stil și aduce un sentiment de căldură camerei.

Ori, dacă dorești ceva în stilul shabby-chic, crăciunițele pot străluci ca o lumină de crăciun așezată la geam pe timpul iernii. Pe un platou din lemn rustic, așezate în ghivece din lut și alături de conuri și crengi de brad, crăciunițele vor atrage toate privirile cum numai elementele naturale de decorațiune știu să o facă.

craciunita

Crăciun în nuanțe îmbujorate

Fie că vorbim de modă, cosmetice sau design interior, culorile blush sunt în trend. Crăciunițele în culori calde, roz, trandafiriu ori în culori de caisă sau somon, luminează încăperile începând chiar din luna octombrie, oferind accente minunate de culoare care se potrivesc perfect decorurilor minimaliste.

Ca piesă centrală decorativă, de lux, crăciunițele roz, pe o tavă vintage argintie captează privirea și evidențiează atmosfera caldă și confortabilă a încăperii.

Această expunere romantică a Crăciunului oferă mult mai mult decât conurile verzi banale și este și ușor de recreat. Trebuie doar să puneți un suport de spumă florală într-un ghiveci destul de încăpător ori pe farfuria acestuia și să decorați folosind lumânări, crăciunițe, trandafiri, hortensii și crengi de fructe de pădure.

Ceaiul de Crăciun: crăciunițele de culoarea caiselor se potrivesc perfect printre mobila de bambus, ratan sau de răchită, creând o atmosferă călduroasă.

Craciunita

Casă rustică de crăciun

Crăciun în stil pentru o casă confortabilă la țară: de la mobilă numai din lemn și până la bradul superb decorat; Accesorii cuceritoare din luminițe ca de basm și până la crăciunițele roșii tradiționale, toate acestea vor face încăperea să radieze de căldură, invitând oaspeții să se relaxeze cât mai mult.

Într-o cutie veche din lemn, plasarea câtorva nuci, mere, mandarine și crăciunițe creează acel moment de nostalgie a sărbătorilor.

Bucătăria acestei case rustice are o strălucire festivă mulțumită tradiționalelor crăciunițe roșii în diferite mărimi, de la cele în miniatură până la cele cu tulpină înaltă.
După ce sunt tăiate, crăciunițele au avantajul frunzelor colorate și duratei lungi în care rămân înflorite. Acest buchet de crăciunițe proaspăt tăiate merge excelent într-o vază de sticlă împreună cu păpuriș, salcie și diferite flori uscate, ornamentate cu flori de paie uscate. Un sfat: imediat după tăiere, puneți tulpinile tăiate ale crăciunițelor pentru câteva secunde în apă la 60°C și apoi imediat în apă rece, apoi puneți-le în tuburi pentru flori umplute cu apă.

Casă rustică și cu ornamente stil vintage chic: acest colț de birou este decorat cu piese rustice naturale și accesorii atent selectate. Piesa de rezistență este o crăciuniță superbă roz.

Stilul vintage: frunzele roșii ale unei mini-crăciunițe strălucesc dincolo de geamul unui terrarium clasic. Folosiți materiale naturale, precum frunziș de pin sau conuri pentru accesorii decorative.

Casa rustică se întâlnește cu stilul vintage chic: un coș cu crăciunițe încântătoare și o vază cu flori uscate și ierburi sunt expuse pe acest calandru din fontă.

Vezi și Zăpadă de 65 de centimetri, la Bâlea Lac

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here