Acasă Info Util Elon Musk anunță extinderea Tesla în Europa de Est. Care sunt ţările...

Elon Musk anunță extinderea Tesla în Europa de Est. Care sunt ţările vizate

0
Elon Musk, directorul general al Tesla, a declarat că producătorul american de automobile electrice intenţionează să-şi extindă prezenţa pe majoritatea pieţelor din Europa de Est, la începutul anului viitor.
Tot într-un mesaj pe Twitter, Tesla anunța, luna trecută, că se extinde în Europa de Est, urmând să înceapă vânzările Model 3 în câteva țări din regiune, inclusiv România.
Astfel, cumpărătorii din Polonia, România, Slovenia și Ungaria își vor putea comanda online propia mașină Tesla, însă livrările însă nu se vor face mai devreme de 2020, pentru comenzile plasate în această perioadă.
Rămâne totuși neclar unde și cum va asigura Tesla service-ul pentru mașinile vândute în aceste țări, în condițiile în care anunșul făcut pe Twitter nu aduce informații suplimentare.
Oricum, Tesla mai plănuiește să deschidă un magazine în Budapesta, iar clienții din Polonia își pot comanda mașini electrice americane de ceva vreme. Tesla are, de asemenea, un service deschis în Polonia, la Varșovia, și altul în Praga, capitala Cehiei.
Fabrică Tesla în Germania
În același timp, producătorul american de mașini electrice sondează terenul și pentru construcția unei fabrici Tesla în Europa.
Potrivit unor surse citate de publicația germană Rheinische Post, Tesla caută locaţii pentru o posibilă fabrică în landul german Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat din Germania.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here